Pierre’s Pennenstreken: Bord Vol

Ze worden niet bekeken, maar je kunt ze niet over het hoofd zien: de verkiezingsborden. Het is teveel. Vijftien partijen met welgeteld 411 kandidaten voor de Provinciale Staten. En dan nog de negen of twaalf lijsten voor de Waterschappen: gooi het maar in mijn pet.
 
Van de provincie merk je niks, behalve als er verkiezingen worden gehouden.  Voor het waterschap geldt hetzelfde – behalve als de belastingaanslag in de bus ploft. 
 
Ja, er lopen drie provinciale wegen door Aalsmeer: de N196, N201 en de N231. Hoe die worden ingericht, is vooral het pakkie-an van de gemeente.
Ook schijnt de provincie iets te maken te hebben met het openbaar vervoer. Maar de belabberde OV-situatie is vooral te wijten aan de Vervoerregio Amsterdam.
 
Na de verkiezingen zal in de provincie en de waterschappen alles wel hetzelfde blijven. Maar, omdat de verkozen Statenleden de Eerste Kamer kiezen, zijn ze toch heel belangrijk.
 
Als je vindt dat de huidige regeringscoalitie moet worden gesteund, stem dan VVD, D66, CDA of CU. Als je tegen bent, vergeet dan even al die mediagetrainde kopstukken en maak een vakje rood bij een – democratische! – oppositiepartij.
 
Links:
 
Foto archief AV

Pierre Tuning is onder meer oud-NOS journalist, kunstminnaar, boekenschrijver, oud-raadslid en kritisch volger van alles wat er in Aalsmeer gebeurt.

 

(advertentie)

 

3 reacties

  1. Ik hoop,dat men een verstandige keuze maakt !!
    De Aalsmeerder is zich bewust waar die op gaat stemmen !!
    Wij moeten zorgen dat het ondermijnen van onze rechtsstaat niet kan gebeuren !!!

  2. Er klinken al geluiden van inwoners die van plan zijn om op de partijen van Wilders (vorige verkiezing ca. 2100 stemmers) en Baudet te gaan stemmen. Het is niet te hopen dat Aalsmeer een tweede Volendam of Urk gaat worden.

  3. Met ‘democratische partijen’ bedoel ik natuurlijk uitdrukkelijk niet die van Geert en Thierry. Die dulden geen inspraak van leden, kennen geen democratische besluitvorming en hebben alleen maar meelopers en volgelingen (waar hebben we dat meer gezien: het ‘Führer-principe’?). ‘Nederland uit de EU’, ‘de opwarming van de aarde heeft niets met CO2-uitstoot te maken’ en ‘alle buitenlanders deugen niet – stuur de moslims terug naar martel-regiems’. Het ondermijnen van de rechtsstaat, discriminatie van minderheden – dat kun je toch niet laten gebeuren? Niet in het Nederland van deze Nederlander!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin