Partyboot moest weg van gemeente

Partyschip dat in de zomer van '22 lange tijd op de Westeinder verbleef (Foto archief AV/ Arjen Vos)

Door: Klaas Leegwater. De bezitter van partyschip ‘Club Milagroso’ dat maanden voor anker lag op de Westeinderplassen, is tien dagen geleden door de gemeente onder dreiging van een dwangsom gesommeerd met zijn schip te vertrekken. De reden is het ontbreken van een exploitatievergunning en overtreding van het ankerverbod (max 48 uur). Een dag na de aanmaning heeft de partyboot de Poel verlaten en koers gezet naar Nieuwe Meer bij Sloten. 

“Ik begrijp hier helemaal niets van,” zegt eigenaar van het schip Jerry Sinke, “ik ben begin dit jaar maanden in gesprek geweest met de gemeente en uitgelegd wat mijn plannen waren, elk weekend een party organiseren. Ik werd van harte welkom geheten, al mijn papieren, waaronder een CVO-keuring voor de boot, waren in orde. Zij wensten mij veel succes met de onderneming. Later begon de ellende met handhaving en politie bij de boot.”

Structurele exploitatie
Volgens de gemeente is het verhaal anders. “In het voorjaar is gesproken over het organiseren van een enkel feest. Onlangs bleek dat de partyboot al enige tijd op dezelfde ankerplaats lag, en dancefeesten frequent werden aangekondigd via sociale media,” verklaart een woordvoerder. Geen ‘enkel feest’ maar een structurele exploitatie waar een exploitatievergunning voor nodig is, concludeerde de gemeente. “Plus overtreding van het ankerverbod, daarom was directe handhaving mogelijk en nodig.”

Nooit klachten
Sinke blijft erbij dat hij toestemming had voor meerdere feesten. “Ik mocht permanent draaien als partyclub in de weekenden. De redenen die ze nu aanvoeren zijn puur om mij hier weg te krijgen. Waarom? Geen idee. Er zijn bij mij nooit klachten binnengekomen over geluidsoverlast.” De gemeente laat weten dat er enkele klachten van bewoners zijn geweest. “Hierop is een controle uitgevoerd naar aanleiding van een aangekondigd feest. Deze werd echter op het laatste moment geannuleerd en er werd niemand aangetroffen.” 

Jeugd blij
Sinke organiseerde op zijn boot, die meestal voor anker lag tussen de Kleine Brug en Grote Brug, vanaf april feesten op het bovendek (overdag) en benedendek (avond/nacht). “Ik organiseerde al vaker feestjes in Aalsmeer, en wilde dit ook op een partyschip gaan doen. Het liefst op de Westeinder, want dat is in deze regio de hotspot. De mensen reageerden enthousiast over hoe het schip was ingericht als club. Vooral de jeugd was er blij mee, want in Aalsmeer is verder weinig voor ze te doen.”

Klaar in Aalsmeer
Aanvankelijk zegt Sinke dat hij een jurist zal inschakelen om in beroep te gaan tegen het besluit van de gemeente. “Ik verdien met deze feesten mijn brood, het liep goed op de Poel. De gemeente ontneemt op deze manier mijn inkomsten, ik accepteer dit niet.” Een paar dagen later vanaf Nieuwe Meer klinkt Sinke minder overtuigd over een beroep. “Het is voor mij klaar in Aalsmeer, ik heb zoveel last gehad van handhaving en politie dat ik zelf niet meer terug wil.”

 

3 reacties

  1. Weet iemand waar ik jerry sinke kan vinden hij heeft veel mensen opgelicht.

  2. Mooi blij toe… feestje prima.. maar geen structure partyclub in dit natuurgebied.

  3. Het is mij een raadsel dat als je een 48-uurs regel overtreedt dat dan pas na 4 maanden wordt gehandhaafd. Dit is in de Gemeente Aalsmeer meer regel dan uitzondering. Als voorbeeld ook onze ‘poelnomaden’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin