Papierbakken bleven ongeleegd staan

Het zag vandaag blauw van de bakken in Aalsmeer-Zuid. De meeste tot de klep toe gevuld met oud-papier, haast smekend om geleegd te worden. Volgens het oude rooster zou de blauwe bak in deze wijk de eerste vrijdag van de maand geleegd moeten worden.

Vorige week vrijdag was het echter 1 januari en iedereen snapt dat er op die dag geen vuilnisauto's de weg op gaan. Logisch zou het zijn dat het een week opschuift. Dan was het dus vandaag ophaaldag. En dus werden de bakken, loodzwaar geworden van alle sinterklaassurprises, inpakpapier, kartonnen dozen van kerstbrood en vuurwerkverpakkingen vol verwachting aan de weg gezet. Maar daar stonden ze aan het eind van de dag dus nog. Ongeleegd.

Wie de afvalwijzer raadpleegt ziet dat het legen der bakken op 15 januari staat ingepland. Een telefoontje naar de Meerlanden bevestigt dat. “Sorry, maar we konden het echt niet anders plannen. We hebben niet de capaciteit om extra te rijden,” aldus de telefoniste verontschuldigend. Voor de bakbezitters in Zuid is het te hopen dat de bakken dit laatste weekje ook nog volhouden en niet tussentijds onder de druk bezwijken.

Foto: bewoners van de Stommeerkade zullen helemaal de smoor in hebben. Hun loodzware papierbak zal nog een keer de 'klugt' af en op moeten. Foto Arjen Vos 

                                                – advertentie –

2 reacties

  1. De app van De Meerlanden laat direct zien wanneer de rolcontainers worden geleegd; je kan zelfs een herinnering krijgen. Scheelt een hoop ergernis.

  2. Nu snap ik meteen de toon van het telefoongesprek van hedenmiddag naar de Meerlanden; die zijn natuurlijk platgebeld. Maar ik snap nog steeds de logica niet: als je wijk B bent met restafval en GFT-afval dat je dan met oudpapier wijk C bent? Dus voortaan toch maar beter lezen en niet uitgaan van de wijk die links bovenaan op onze afvalkalender staat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel