‘OV Op Maat’ extra service naar knooppunten

Bushalte Seringenpark blijft behouden voor OV Op Maat

Door: redactie. In de vroege ochtend van zondag 12 december start de nieuwe dienstregeling van Connexxion en rijden de bussen voortaan niet meer door het dorp dorp maar over de nieuwe busbaan. Tegelijk wordt er een nieuwe vorm van openbaar vervoer geïntroduceerd waarmee mensen redelijk eenvoudig en voordelig van en naar het nieuwe busstation aan de Burgemeester Kasteleinweg en Aalsmeer-Centrum (Drie Kolommenplein) kunnen komen. Met ‘OV Op Maat’ kunnen zowel telefonisch als via de app ritten worden besteld. Ook deze dienst wordt uitgevoerd door Connexxion.

De gemeente heeft de uitdrukkelijke wens voor een dergelijke dienst neergelegd bij Connexxion. De busdienst heeft er op haar beurt baat bij dat mensen veelvuldig van de hoogwaardige nieuwe lijn gebruik maken en heeft het plan ‘OV Op Maat’ bedacht. Deze nieuwe vorm van openbaar vervoer zorgt ervoor dat er vanuit een aantal haltes binnen Aalsmeer, gemakkelijk kan worden gereisd. Zeven dagen in de week tussen 7:30-21:30 uur. De bushaltes waarvandaan (en waar naartoe) kan worden gereisd:

 • Stommeerkade
 • Seringenpark
 • Beethovenlaan
 • Mozartlaan
 • Aalsmeerderweg (nr. 142)
 • Middenweg
 • Vuurdoornstraat

Vanaf deze bestaande haltes, door de nieuwe dienstregeling feitelijk overbodig geworden maar speciaal voor OV Op Maat intact gehouden, kan rechtstreeks een rit geboekt worden naar een van de twee knooppunten. Onderlinge verbinding tussen bovenstaande haltes is niet mogelijk. De ritprijs van OV op Maat is € 1,65. Elke rit dient afzonderlijk te worden afgerekend. Betalen kan vooralsnog uitsluitend met pin bij de chauffeur. Reserveren van een rit kan minimaal één uur van tevoren en kan telefonisch of via ‘OV-op-Maat-app’ die vanaf 11 december is te downloaden. Wie na gedane zaken ook weer terug wil, moet een goede planning maken en het retourtje eveneens tijdig reserveren.

De voertuigen waarmee OV Op Maat rijdt, kunnen wisselen van vorm. Soms is het een personenauto, soms een minibus. Gedurende de pilot is rolstoelvervoer (nog) niet mogelijk. Wie dat nodig heeft, kan gebruik maken van het Wmo vervoer. Mensen die niet in een rolstoel zitten, maar wel minder mobiel zijn, kunnen ook gebruikmaken van ANWB AutoMaatje. Meer informatie over deze regeling en het rolstoelvervoer is te vinden op connexxion.nl/2022 en zorgonlineaalsmeer.nl.

Foto’s Arjen Vos

 

Lees vorig bericht

Zorgen over veiligheid watersporters bij Surfeiland

Lees volgend bericht

RST helpt ondernemers met risicoreductie


5 Reacties

 • De rest van het dorp bestaat niet, gemeentehuis, bibliotheek, gezondheidscentrum wat een armoe.

 • Eh.. wat? En hoezo ‘onderlinge verbinding tussen deze haltes is niet mogelijk’?

 • Geen opstapplaats voor mensen/ouderen uit Aalsmeer Dorp voor vervoer op maat ??

 • Erg prijzig. Om vanaf bushalte naar dorp te komen bijv. . 1.65 🙄

 • Een route kaartje hoe de bus precies rijdt zou erg handig zijn.

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *