Opbrengst fraude ging naar gokschuld

Dinsdag diende in de Haagse rechtbank de zaak tegen de verdachte die zo'n 4,3 miljoen euro van Flora Holland achterover heeft gedrukt. De 28-jarige Hagenaar Mohamed G.M, bijna afgestuurd als bedrijfseconoom, had te kampen met een enorme gokverslaving met bijbehorende gokschulden.

De man, werkzaam op de financiële afdeling van het Flora Holland hoofdkantoor te Naaldwijk, kwam als jonge knul al in aanraking met gokken en was op zijn vijftiende levensjaar al gokverslaafd. Bij zijn werkzaamheden voor de veiling passeerden vele en grote bedragen aan betalingen zijn bureau. Er was sprake van de kat op het spek binden en zijn frauduleuze praktijken, die aanvankelijk klein begonnen, namen al snel grote vormen aan.

Randstad
Zo deed hij verschillende betalingen aan oud-relatie Randstad, maar koppelde daar zijn eigen bankrekening aan. In totaal maakte hij op die manier 82 betalingen aan zichzelf over. Twintig van die betalingen waren bedragen van boven een ton. Dat geld ging op aan (gok)schulden, maar het meeste is opnieuw vergokt.
 
Doek gevallen
De verdachte liep tegen de lamp doordat hij vanwege de grote bedragen die hij overmaakte naar goksites was opgevallen bij Global Collect Services die hier melding van maakte bij zijn werkgever. Daarna het doek snel was gevallen voor de fraudeur. Eind april volgde zijn aanhouding en dinsdag diende zijn zaak voor de rechtbank. 

Het OM eiste drie jaar cel, waarvan één jaar voorwaardelijk. Flora Holland wil de geleden financiële schade op de verdachte verhalen. Al zegt het veilingbedrijf ook verzekerd te zijn tegen dergelijke gevallen. De rechter doet op 20 augustus uitspraak.

Tekst: Mariëlle Wegman; foto's: Flora Holland Aalsmeer (foto's archief AalsmeerVandaag).

(advertentie)

4 reacties

  1. 3 waarvan 1 jaar voorwaardelijk= 2 jaar x 2/3= 16 maanden ‘zitten’, Jan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin