Opbouw vernieuwd Dorpshuis gestart

Een week nadat de sloophamer in de voorkant van Dorpshuis ’t Podium in Kudelstaart ging, kon vandaag de eerste paal de grond al in worden geslagen van de vernieuwde entree. Het bestuur van het Dorpshuis greep dit heugelijke feit aan voor een officieel en feestelijk samenzijn waar veel Kudelstaarters bij waren.

Wethouder Robbert-Jan van Duijn had de eer om samen met Alexander Smal en Joost Wagemakers van Stichting Leefomgeving Schiphol (SLS) het mobiele hei-apparaat in gang te zetten met een druk op de knop.

Glorieuze toekomst
Zowel de wethouder als Jan Hoogenbosch, die namens het bestuur van het Dorpshuis sprak, zijn blij met dit ‘nieuwe begin’ en dankbaar voor de subsidie die vanuit de SLS kwam voor de grote renovatie.

“We zijn vanuit Kudelstaart al jaren bezig met dit plan,” zegt Hoogenbosch. “Maar zijn zeker ook zeer dankbaar voor de hulp van onder andere de omwonenden, gemeente, Stichting Supporting Kudelstaart, Stichting Kudelstaart voor Kudelstaart, de aannemer en onderaannemers. En niet te vergeten architect Richard Pannekoek die belangeloos het ontwerp heeft getekend en uitgewerkt. Tijd voor een nieuw begin met een hopelijk glorieuze toekomst voor het Dorpshuis.”

Enorm enthousiasme
Ook wethouder Robbert-Jan van Duijn is blij met de renovatie van het centrale fundament voor Kudelstaart. “En ik ben zeer trots, want ik ben opgegroeid in Kudelstaart en kwam vaak in het Dorpshuis. Iedere zondag ging ik er als kind naar de kerk en vier er ieder jaar Carnaval. Het is een huis voor de Kudelstaartse gemeenschap. Er zijn veel gesprekken geweest over dit project en steeds was er weer dat enorme enthousiasme van alle vrijwilligers die hierbij betrokken waren en ook van de SLS die dit mogelijk heeft gemaakt. Ik kon niet anders dan hier voor 100% achter staan.”

Directeur Joost Wagemaker van de SLS legt uit waarom zij dit project hebben omarmd. “Vorige week mocht ik de sloophamer in de hand nemen en een week later gaat de eerste paal voor de vernieuwde entree er alweer in.  We vinden het mooi dat we kunnen bijdragen aan de kwaliteitsimpuls van dit dorpshuis, waar veel Kudelstaarters gebruik van maken. De Stichting, die wordt gefinancierd door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Provincie Noord-Holland en uiteraard Schiphol, is ervan overtuigd dat dit project, in een gebied waar sprake is van geluidshinder door vliegtuigen, een belangrijke bijdrage zal leveren aan de verbetering van de kwaliteit van de leefomgeving in Kudelstaart”.

Marmor, Stein und Eisen bricht
De eerste paal ging uiteraard met wat lawaai de grond in. Sommigen stonden met de handen op de oren, een koptelefoon op of met pluggen in naar het spektakel te kijken. Toen de eerste houten paal de grond in was gegaan ging het ceremonieel moment nog even door.

Na het traditioneel sabreren  van de champagnefles door René van Leeuwen, wijnleverancier van het Dorpshuis, werd er met elkaar geproost op de renovatie en de toekomst van het Dorpshuis. Ondertussen zong het Aalsmeers Vrouwenkoor Vivace, onder leiding van dirigent Irma Zethof, een net ingestudeerd toepasselijk lied. ‘Marmor, Stein und Eisen bricht’, wat door de dirigent werd uitgelegd als “stenen breken, maar onze liefde voor het Dorpshuis brokkelt nooit af. Dit koor oefent al 35 jaar hier, dus van liefde kun je best een beetje spreken.”

De komende maanden zal er hard worden gewerkt om het Dorpshuis in een nieuw jasje te steken, zonder dat de gebruikers hun activiteiten moeten stoppen. Ook de parkeerplaatsen worden opgeknapt. Op 5 oktober zal het vernieuwde Dorpshuis klaar zijn.

Tekst en foto's Ilse Zethof

Foto: (vanaf boven) van links naar rechts: wethouder Robbert-Jan van Duijn, Alexander Smal (SLS) en Joost Wagemaker (SLS). Betrokkenen renovatie, bestuur, SLS proosten met de wethouder. 
Aalsmeers Vrouwenkoor Vivace bracht na het heien een toepasselijk lied. René van Leeuwen sabreert de kurk van de champagnefles.

(advertentie)

 

Eén reactie

 1. Mensen tot elkaar brengen is een streven.
  Met mensen praten ,en niet over mensen !
  Het vernieuwde DORPSHUIS /KUDELSTAART.
  Het is voor onze bewoners een geweldig huis.
  Iedereen moet zich er thuis voelen wat voor achtergrond en waar je ook vandaan komt !!!
  En dat gaat lukken !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin