Ook nieuwe plakzuilen niet voor commercieel gebruik

Ze waren hard aan vervanging toe. De driehoekige plakzuilen die her en der door de gemeente stonden opgesteld. Sommige vernield waardoor er al helemaal niet meer geplakt kon worden, andere vooral gebruikt door commerciële partijen die er dansfeesten, vechtsportgala's en andere evenementen die weinig met Aalsmeer van doen hebben op aankondigden.

Met grote letters laat de gemeente er geen misverstand over bestaan wat beslist niet de bedoeling is van de palen. 'Niet voor commerciële doeleinden', staat er duidelijk te lezen. Waar dan wel voor? Culturele activiteiten als exposities, uitvoeringen en concerten vooral voor en door Aalsmeerders georganiseerd. 

Kwaliteitsimpuls
Aalsmeer kent volgens de afdeling Voorlichting vijftien zogenaamde vrije plakplaatsen om wildplakken tegen te gaan. Op deze locaties mogen zonder vergunning aanplakbiljetten worden aangebracht. “Wij constateren weinig wildplakken in de gemeente en krijgen weinig meldingen hierover. Om de winkelgebieden van Aalsmeer en Kudelstaart een kwaliteitsimpuls te geven zijn er zes oude en veelal kapotte plakzuilen vervangen door nieuwe. Op wildplakken handhaaft de gemeente. De hoogte van de boete is 140 euro,” aldus Voorlichting.

Een van de nieuwe zuilen is geplaatst op de hoek van de Spoorlaan en de Linnaeuslaan. Het heeft niet heel lang geduurd voordat daar toch een commerciële partij zijn posters heeft laten bevestigen. Of de organisatie van de 'Birthday Bash' ook daadwerkelijk een boete tegemoet kan zien voor het overtreden van de regels, is aan de gemeente.

Foto's Arjen Vos

(advertentie)

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin