Ook Kudelstaart liep uit voor sint

Een week nadat sinterklaas aankwam in Aalsmeer, zette hij zaterdagmiddag voet aan wal in Kudelstaart. De kade was volgestroomd met kinderen en ouders om de stoomboot vanuit de verte te zien aankomen.
 
Richting de Haarlemmermeer waren dreigende wolkenluchten zichtbaar. Het gedonder wat daar uit voortkwam, voorspelde weinig goeds. Gelukkig voor Kudelstaart bleef het gerommel op afstand en werd de intocht zelfs nog verlicht met een waterig zonnetje.
 
Nobel aan boord
Aan boord van de 'Pakjesboot 8' niet alleen maar sint en zijn pieten. Ook burgemeester Nobel was een stukje meegevaren. Gehuld in een stemmig rode jas met witte sjaal, paste hij prima in het plaatje. Opvallend was het bejaarden pietenstel dat achter de rollator door de meute schuifelde. “We wilden zo graag nog één keertje mee,” verklaarden zij hun aanwezigheid.
 
Chocolademelk
Net als in Aalsmeer nam sint ook hier uitgebreid de tijd voor fotomomenten en handjes schudden. De pietenband was al lang en breed bij het Dorpshuis voor een feestje terwijl sinterklaas en zijn staf nog niet eens voorbij het café Op de Hoek waren. Daar schonk Beatle Raadschelders voor iedereen die maar wilde, warme chocolademelk met slagroom. Een cadeautje van de nieuwe kroegbaas dat door de menigte dankbaar in ontvangst werd genomen.
 
Foto's Arjen Vos (zie ook de gallery)
 

Eén reactie

  1. Wat een sinterklaasfeest te Kudelstaart.!!
    Elk jaar weer top!!
    Goed georganiseerd!!
    GR Jacques,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel