Ook braderie attractie op lekker dagje

Net als de Geraniummarkt was de braderie gisteren in Aalsmeer-Centrum een topattractie. Er kwam veel volk op af en het was voor de liefhebbers reuzegezellig in de Zijdstraat en directe omgeving. Albert Heijn en Deen zullen gemopperd hebben, want parkeren was een crime en het was in hun winkels dan ook rustig voor een zaterdag.

De parkeerterreinen konden de drukte niet aan, wat te voorzien was. Toch kwamen velen met de auto naar markt en braderie; en het was ook nog Landelijke Molendag in Korenmolen de Leeuw. Het ergste voor automobilisten was nog van de Grundelweg de Uiterweg opdraaien, een al langer bekend probleemgebied bij drukte in het dorp. Waarschijnlijk hebben er Lidl-medewerkers in cognito gepost om te bekijken hoe de verkeersperikelen straks op te lossen zijn als de supermarkt de Rabolocatie heeft ingenomen. De fietsers reden in elk geval fluitend langs de stromen auto's.

Onze fotograaf Jaap Maars maakte een impressie van de braderie, zie de gallery.

 

11 reacties

  1. Ik vind het bijzonder om toch te lezen, maar ook op straat te horen van diversen, dat ze het voorheen ‘veelvuldig commentaar’ van altijd dezelfde personen best op zijn inhoud konden waarderen. Dat gaf body aan de rubrieken bij AV. Ik ondersteun volledig Ron zijn stelling en hoop van harte dat AV AV blijft, zoals het is groot geworden, met zijn bekende betweters en niet-betweters. De stelling van AV dat het mensen zou afschrikken, om ook een keer te ‘reageren’ als altijd dezelfden aan het woord zijn, heeft geen ander schrijfpubliek tot nu toe opgebracht. Iemand onnodig beledigen of kwetsen blijft uit den boze!

  2. Commentaren; zeg maar ‘nee’, dan krijg je er (minimaal) twee.

  3. Ik ben het ermee eens dat je niet alles kan zeggen en zeker voorzichtig moet zijn in het roepen van namen. Maar AalsmeerVandaag geeft ons de mogelijkheid reacties te geven op desbetreffende artikelen. Als AalmeerVandaag vindt dat bepaalde reacties niet thuis horen bij een artikel om wat voor reden dan ook, vind ik dat ze dit moeten melden en niet klakkeloos het commentaar verwijderen. Anders moet je net als de Nieuwe Meerbode deze mogelijkheid niet bieden.

  4. De commentaren vind ik het meest interessant. In deze was het wel gevoelige informatie, waarbij je moet afvragen in hoeverre juiste informatie.

  5. de bewoners monddood maken heet dat ,komt wel vaker voor

  6. Op deze manier krijg je nooit een voorraadje commentaren…

  7. Beste Theo het is het bewijs dat de politiek een zooitje is. Eerst hebben ze HAC tegen proberen te houden. Hij zit ze in de weg. Ik zag ook dat Paul Maarsen uit zijn dak ging tegen die lange kerel. Schofterig.

  8. Ik zag het ook gebeuren, volgens mij heet die man Paul Maarse.

  9. Het voordeel van met pensioen gaan is dat je meer van het leven kan genieten. Ik fiets daarom ook veel door onze gemeente. Regelmatig zie ik het rode busje van HAC hier en daar staan. Laatst zag ik Heijstek deuren langs gaan. Ik stond versteld dat heb ik tot nu toe nog nooit in deze gemeente gezien. Een raadslid dat bij mensen langs komt. Afgelopen zaterdag stond het busje op de braderie. Heijstek is duidelijk gewend op de markt te staan, want hij bood iedereen koffie met koek aan. Toen ik terug op de braderie liep was Heijstek kennelijk even een boodschap doen. Een slanke, blanke, kalende man met een witte baard, blijkbaar een buurman van Heijstek, sprak de lange collega van HAC aan. Als die bus morgen weer voor mijn deur staat, gaat de fik er in en krijgt die Heijstek een kogel. Ik stond met lood in mijn schoenen te kijken naar het tafereel. De grote collega was kennelijk niet onder de indruk en lachte er om. Tijdens het eten had ik het er met mijn vrouw over. Die wist te vertellen dat Heijstek al vaker rare berichten kreeg. Ik vind het triest voor zo’n jonge man die zich duidelijk zichtbaar inzet voor deze gemeente, dit soort opmerkingen maar slikt als zoete koek. Met alle respect onacceptabel om zo tegen een volksvertegenwoordiger te praten. Van volksvertegenwoordigers blijf je af en geef je geen kogels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel