Onrust bij ouders Hoeksteen niet weggenomen

[Bevat filmpje] Demonstrerende kinderen op het schoolplein, commotie bij de ouders en een druk bezochte informatiebijeenkomst met veel emoties. De Hoeksteen verkeert in een onrustige periode sinds directeur Hergo van Ginkel zijn vertrek heeft aangekondigd. Het bestuur, gisteravond aanwezig, kon antwoorden geven op de vele vragen die er waren, maar de zorgen van de ouders niet wegnemen.
 
De dag begon gisteren met een protestbijeenkomst van de kinderen. In het weekend was er hard gewerkt aan allerlei spandoeken waarmee de leerlingen uiting wilden geven aan hun wens: meester Hergo moet blijven. De brief die vrijdagmiddag per mail bij de ouders binnenkwam, waarin het vertrek van Van Ginkel werd aangekondigd, had ouders en kinderen in beweging gezet. Een demonstratie door de kinderen, een informatieavond voor de ouders.
 
Om tien uur stroomde het plein vol kinderen. Luid scanderend dat meester Hergo moet blijven. De directeur, eerst toekijkend vanaf zijn kantoor op de bovenste etage, was zichtbaar geëmotioneerd door deze steunbetuiging. De leerkrachten stonden de protestactie oogluikend toe maar bleven op de achtergrond.
 
Grote afwezige
’s Avonds was de grote zaal van De Hoeksteen bijna te klein voor de massale toestroom. Bestuurders Sytske Feenstra en Paul Bronstring waren, omringd door de spandoeken van de ochtendsessie, aanwezig om vragen te beantwoorden. Grote afwezige was de directeur zelf. Hij had aanwezig willen zijn maar dat werd hem ontraden door zijn juridisch adviseur. Dat hij er niet was maakte het soms lastig om beide kanten van het verhaal in het juiste licht te zien. Enig houvast was de briefwisseling waarin de directeur en het bestuur uitleg hadden gegeven.
 
Toezegging
De redenen van Van Ginkels opstappen betreffen onder meer de zorgen om het behoud van de christelijke identiteit na de fusie met De Wegwijzer, ook als er nauwe samenwerking gevraagd wordt met de (openbare) kinderopvang van Solidoe die in hetzelfde gebouw komt. Het bestuur deed de toezegging dat er niet getornd wordt aan het protestants-christelijke karakter van de nieuwe school.
 
Pijnpunt
Die toezegging zou de ouders gerust hebben moeten stellen. Maar dat deed het niet. Het pijnpunt bij de ouders leek veel meer te liggen bij het uit beeld raken van de directeur.
 
De bij de ouders (en kinderen) zeer geliefde Van Ginkel is voor het bestuur blijkbaar toch niet de geschikte persoon gebleken voor de pittige taak om de fusie te begeleiden. Wie nog de stille hoop had dat het tijd gekeerd kon worden, werd deze avond teleurgesteld. Hergo van Ginkel komt niet terug.
 
Niet afgekaderd
Opmerkelijk was dat naast de identiteit van de nieuwe school ook zaken als invulling van een vernieuwend onderwijsconcept, pedagogisch klimaat en de (eventuele) vorming van een zogenoemd integraal kindcentrum nog helemaal niet bleken afgekaderd.
 
Dat is iets wat het bestuur zich mag aanrekenen. Er zal een nieuwe directeur moeten worden gevonden die deze uitdaging aankan.
 
Arjen Vos
 
Foto's: demonstrerende kinderen maken hun wens kenbaar: meester Hergo moet blijven. Foto's en filmpje Arjen Vos
 
                                             – advertentie- 

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel