Ongemerkt door magische grens van 1 miljoen bezoekers

Langzaam maar zeker komt het driejarig bestaan van AalsmeerVandaag in zicht. Nog iets meer dan twee maanden te gaan en we vieren weer een verjaardag. U was van ons gewend dat we u regelmatig op de hoogte hielden van onze prestaties. Een klusje dat onze vorige hoofdredacteur Han Carpay graag voor zijn rekening nam. Dol als hij was op de statistieken. Behalve dat hij de dagelijkse score bijhield, wist hij er verhalenderwijs ook steeds een fraai stukje tekst omheen te bouwen. De laatste update dateert alweer van 6 januari dit jaar. Op de dag dat AalsmeerVandaag twee werd. En een maand voordat Han overleed. Hoogste tijd dus voor nieuwe cijfers. 
 
Om Google Analytics volledig te begrijpen, zou je haast een universitaire graad wiskunde gehaald moeten hebben. Zoveel informatie, zoveel grafiekjes, zoveel termen. Wat betekenen ze toch allemaal? En vertellen de cijfers echt de waarheid? Is het inderdaad een zekerheidje dat 54 procent van onze bezoekers man is en 46 procent vrouw? En dat (slechts) 5,49 procent van onze bezoekers graag wandelt of hardloopt? We hadden eigenlijk verwacht dat onze volgers wel iets sportiever zouden zijn.
 
Werelwijd gevolgd
Meer dan 33 procent van onze lezers bevindt zich qua leeftijd tussen de 24 en 35 jaar. De 65-plussers zijn in de minderheid; zij vormen slechts 5,5 procent van ons lezersarsenaal.
 
Ook interessant: de geografische spreiding van de sitebezoekers. Het  ingekleurde wereldkaartje hierboven laat zien dat we wereldwijd gevolgd worden. Van de 195 officiële landen op de aardbol zijn er 167 van waaruit mensen AalsmeerVandaag bezochten. Dat aantal varieert sterk. In Zimbabwe kunnen we nog wel een pr-medewerker gebruiken. Daar bevindt zich slechts 1 lezer. Over Peru hebben we met 33 fans minder reden tot klagen.
 
Onder de 28 landen die nog geen kennis maakten met AalsmeerVandaag bevinden zich onder meer Mongolië, Groenland, Somalië en Noord Korea. Mocht u binnenkort in een van deze landen op vakantie gaan, zoekt u dan even onze site op?
 
Magische grens
Dan de bezoekersaantallen. Die vinden we natuurlijk het meest interessant. We hebben het niet direct in de gaten gehad maar we zijn ergens dit jaar, vermoedelijk april of mei de magische grens van 1 miljoen bezoekers gepasseerd! Het aantal unieke bezoekers overschreed onlangs de 300.000. Om precies te zijn: op 26 oktober stond de teller op 309.361. Het gemiddeld aantal bezoekers per dag ligt op 1037.
 
Trots
Het totaal aantal nieuwsberichten dat we gepost hebben is 4305. Dat kunt u overigens zelf redelijk eenvoudig narekenen door rechts hiernaast op het tabblad ‘archief’ te klikken. Maar waar we het meest trots op zijn is dat we vanaf de start nog geen dag hebben laten passeren zonder dat er iets nieuws op AalsmeerVandaag te lezen was. Ook op zon- en feestdagen en tijdens vakanties gaan we onverdroten door. Dat willen we graag volhouden. Voor u, onze gewaardeerde lezer.
 
(Afbeeldingen: GoogleAnalytics)
 
Namens de redactie, Arjen Vos

4 reacties

 1. Redactie, Arjen en Han, gefeliciteerd!
  Het resultaat is bereikt.

  Arjen ga zo door. TOP!!

  GR Jacques,

 2. Ja dat had Han mooi gevonden!
  Arjen je mag trots op jezelf zijn, je werkt er keihard voor.

 3. Wat een mooi NIEUWS.
  Met een grote glimlach van trots, zal Han tevreden kijken naar zijn en jullie resultaat.
  Redactie, Arjen en Han, gefeliciteerd!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel