‘Onder de Pannen’ voor mensen in de knel

(Foto Arjen Vos)

Door redactie. Een groeiend aantal mensen komt door de huidige woningnood na een scheiding of faillissement in de knel. Om deze groep te helpen, heeft gemeente Aalsmeer zich aangesloten bij het project ‘Onder de Pannen’. Via dit project kunt u als inwoner van Aalsmeer een kamer verhuren aan een plaatsgenoot die tijdelijk geen onderkomen heeft.

Iedere inwoner uit Aalsmeer met een woning kan zich bij Onder de Pannen aanmelden als verhuurder, ook mensen met een sociale huurwoning. Inwoners die een uitkering of toeslagen ontvangen, worden daarop niet gekort. Dit is mogelijk door een nauwe samenwerking met de gemeente Aalsmeer en onder andere woningaanbieders Eigen Haard en Vesteda. Deelname brengt voordelen met zich mee: de verhuurder verdient bij, maar bovenal biedt hij iemand een kans om het leven weer op te pakken. De huurder heeft maximaal twaalf maanden om te zoeken naar structurele woonruimte en zijn of haar leven weer op orde te krijgen.

Onzichtbaar
Geen vaste woon- of verblijfplaats betekent onder meer geen eigen briefadres voor correspondentie met de instanties. Deze inwoners worden daarmee ‘onzichtbaar’ voor de gemeente en voor hulpverleners waardoor problemen zich kunnen opstapelen.

Screening en matching
Onder de Pannen werkt puur praktisch: een kamer vinden voor iemand die plotseling op straat staat. Een eigen woonplek voor een jaar; weg uit de acute stress, om rust en ritme terug te vinden. Om te zorgen dat de tijdelijke huisvesting zonder problemen verloopt, zorgt Onder de Pannen vooraf voor een goede screening en matching van huurder en verhuurder. Daarnaast biedt het project begeleiding aan de huurders bij de zoektocht naar permanente woonruimte, want na een jaar stopt het Onder de Pannen-contract.

Aanmelden
Vanaf nu kunnen inwoners die een kamer over hebben en willen verhuren zich aanmelden. Meer informatie en aanmelden via onderdepannen.nl.

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin