Officiële mededelingen 20 juli 2023

(Foto archief AV)

Hieronder leest u de officiële mededelingen van de gemeente Aalsmeer van week 29 2023

VASTGESTELD BESTEMMINGSPLAN OOSTEINDEDRIEHOEK, EXPLOITATIEPLAN, BESLUIT WET GELUIDHINDER EN BEELDKWALITEITPLAN (Z22-011581)

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken bekend dat de volgende stukken met betrekking tot de gebiedsontwikkeling ‘Oosteindedriehoek’ ter inzage liggen met ingang van 21 juli 2023 tot en met 1 september 2023:

  • Bestemmingsplan Oosteindedriehoek;
  • Exploitatieplan Oosteindedriehoek;
  • besluit vaststelling hogere grenswaarden op grond van de Wet geluidhinder;
  • beeldkwaliteitplan Oosteindedriehoek.

Het bestemmingsplan, exploitatieplan en beeldkwaliteitplan zijn in de raadsvergadering van 13 juli 2023 vastgesteld. Het besluit hogere grenswaarden is genomen door burgemeester en wethouders op 23 mei 2023.

BESTEMMINGSPLAN
Het plangebied wordt globaal begrensd door:

  • aan de zuidoostzijde: de Legmeerdijk en de eigendomsgrenzen van de bestaande bebouwing langs de
    Legmeerdijk tussen de huisnummers 140-168;
  • aan de zuidwestzijde: de woonwijk Nieuw Oosteinde;
  • aan de noordwestzijde: de eigendomsgrenzen van de bestaande bebouwing langs de Aalsmeerderweg tussen de
    huisnummers 340-388;
  • aan de noordoostzijde: de eigendomsgrenzen van de bestaande bebouwing van de aldaar gevestigde (agrarische)
    bedrijven.

Het doel van dit bestemmingsplan is het bieden van een actueel juridisch-planologisch kader voor de transformatie van (voormalig) agrarisch gebied tot een nieuwe woonwijk met maximaal 853 woningen en een Integraal Kindcentrum. Met deze ontwikkeling wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de invulling van de lokale behoefte aan woningen. De bouw van de woningen zal gefaseerd plaatsvinden gedurende een periode van ca.
10 jaar. 

EXPLOITATIEPLAN
De gemeente is op grond van artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening verplicht een exploitatieplan vast te stellen ten behoeve van het verhalen van de door de gemeente te maken kosten van de grondexploitatie, indien het kostenverhaal niet anderszins verzekerd is. Aangezien de ontwikkelende partij noch de gemeente Aalsmeer alle gronden, die zijn gelegen binnen het bestemmingsplangebied, in eigendom hebben en niet met alle eigenaren een koopovereenkomst of een anterieure overeenkomst is gesloten, is ter zekerstelling van het gemeentelijke kostenverhaal een exploitatieplan vastgesteld.

BESLUIT VASTSTELLING HOGERE GRENSWAARDEN OP GROND VAN DE WET GELUIDHINDER
Het plangebied ligt binnen de geluidzone van het industrieterrein Schiphol­Oost. De geluidbelasting vanwege dit industrieterrein wordt bepaald door het proefdraaien van vliegtuigmotoren op verschillende locaties op het terrein. Het plangebied ligt buiten de 55 dB(A) contouren, zoals die zijn vastgelegd in de verschillende vergunningen voor het proefdraaien van vliegtuigen. De voorkeursgrenswaarde bedraagt 50 dB(A). De geluidbelasting binnen het plan bedraagt, afhankelijk van de locatie, minimaal 51 dB(A) en maximaal 53 dB(A). Via een hogere waarde procedure kan onder voorwaarden ontheffing worden verleend tot een maximum van 55 dB(A). Voor het gehele plangebied wordt een hogere grenswaarde vastgesteld van 53 dB(A). De woningen en het schoolgebouw moeten voldoen aan het binnenniveau van 35 dB(A).

Ten gevolge van wegverkeer, met name op de Aalsmeerderweg en de Legmeerdijk, wordt op een aantal locaties de voorkeursgrenswaarde van 48 dB overschreden. De maximale ontheffingswaarde van 63 dB wordt niet overschreden, zodat ontheffing kan worden verleend. In de regels van het bestemmingsplan is geborgd dat bij de aanvraag om de afgifte van een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen wordt getoetst of aan de norm voor het binnenniveau wordt voldaan. Het besluit is opgenomen als bijlage 16 in de toelichting van het bestemmingsplan.

BEELDKWALITEITPLAN
In het beeldkwaliteitplan is de beoogde beeldkwaliteit voor de verschillende buurten uit het stedenbouwkundig plan beschreven en vertaald in welstandscriteria. Deze criteria zijn enerzijds een inspiratiebron voor de architecten van de woningen en de ontwerpers van de openbare ruimte en anderzijds het toetsingskader voor de aan te vragen omgevingsvergunningen voor de concrete bouwplannen. Het beeldkwaliteitplan bevat spelregels en richtlijnen voor de ruimtelijke kwaliteit die de gemeente in het plangebied nastreeft. Dit plan doet onder andere uitspraken over de verschijningsvorm, kleurstellingen en materialisering van de nieuwe bebouwing binnen het bestemmingsplan. Beoogd wordt om de gewenste uitstraling in sfeer en karakter van het gebied veilig te stellen door het geven van richtlijnen voor de typologie van de nieuwe bebouwing en voor de inrichting van de buitenruimte. Het beeldkwaliteitplan vormt het toetsingskader voor welstand. Het beeldkwaliteitplan is opgenomen als bijlage 4 in de toelichting van het bestemmingsplan.

TER INZAGE
De stukken liggen, met de daarbij behorende bijlagen, met ingang van 21 juli 2023 gedurende 6 weken op de volgende wijzen ter inzage:

  • in digitale vorm via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatiecode NL.IMRO.0358.02X-VG01 voor het
    bestemmingsplan en NL.IMRO.0358.02XEX-VG01 voor het exploitatieplan;
  • bij de balie van de receptie in het raadhuis van Aalsmeer, Raadhuisplein 1 (alleen mogelijk op afspraak tel. 0297-387575);
  • bij de Balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1 (alleen mogelijk op
    afspraak via tel. 020-5404911).

BEROEP
Binnen 6 weken na de dag waarop de besluiten ter inzage zijn gelegd kan tegen deze besluiten bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag beroep worden ingesteld door:

  • belanghebbenden;
  • niet – belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen de ontwerpbesluiten naar voren hebben gebracht;
  • niet- belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze tegen de
    ontwerpbesluiten naar voren te brengen.

Het beroepschrift moet zijn voorzien van naam en adres van de indiener, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is ingesteld en de gronden (motivering) van het beroep. Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Naast het schriftelijk instellen van beroep is het mogelijk digitaal beroep aan te tekenen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Via de link https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ is het vooralsnog alleen voor burgers mogelijk om het beroep digitaal in te dienen.

CRISIS- EN HERSTELWET
Het bestemmingsplan valt onder categorie 3.1 van bijlage I van de Crisis- en herstelwet (Chw). Als gevolg daarvan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Chw van toepassing. Dit brengt onder meer met zich mee dat bij een eventueel beroep alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Verder verloopt de behandeling van het beroep versneld.

INWERKINGTREDING
De besluiten treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treden de besluiten niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Het beeldkwaliteitplan treedt in werking op de eerste dag na bekendmaking van dit besluit. Tegen dit besluit staat geen mogelijkheid van bezwaar of beroep open.

VASTGESTELD BESTEMMINGSPLAN PARTIËLE HERZIENING BESTEMMINGSPLAN ROYAL FLORAHOLLAND CENTRUM, OOST EN OLV (Z23-005851) Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 13 juli 2022 het bestemmingsplan ‘Partiële herziening bestemmingsplan Royal FloraHolland Centrum, Oost en OLV’ gewijzigd heeft vastgesteld.

PLANGEBIED
Het plangebied komt overeen met het plangebied van het vigerende bestemmingsplan ‘Royal FloraHolland Centrum, Oost en OLV’ en wordt globaal begrensd door;

  • in het noorden: de Hornweg;
  • in het oosten: de Burgemeester Brouwerweg
  • in het zuiden: de Sierteeltweg en een deel van de bestaande bebouwing aan de Sierteeltweg;
  • in het westen: de Veilingboulevard.

DOELSTELLING
Het doel van het bestemmingsplan is om het geldende bestemmingsplan op enkele onderdelen te actualiseren en te herzien zodat het bestemmingsplan in overeenstemming is met de verleende omgevingsvergunning en daarnaast zijn enkele technische verbeteringen doorgevoerd.

TER INZAGE
Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken gedurende 6 weken voor een ieder te inzage van 21 juli 2023 tot en met 31 augustus 2023, op de volgende wijze:

  • de balie van de receptie in het gemeentehuis van Aalsmeer, Raadhuisplein 1 (alleen mogelijk op afspraak: 0297-387575);
  • de Balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1 (alleen mogelijk op afspraak:
    020-5404911).
  • digitaal raadplegen ontwerpbestemmingsplan op de landelijke website
    https://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0358.05AG-VG01;
  • via de gemeentelijke website http://www.aalsmeer.nl/ via https://0358.ropubliceer.nl/?__redirected=true

BEROEP BESTEMMINGSPLAN
Het instellen van beroep tegen het besluit is mogelijk van 22 juli 2023 tot en met 1 september 2023. Belanghebbenden en belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeente kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dit niet hebben gedaan en door een ieder tegen de wijziging ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan kunnen gedurende de termijn van 6 weken waarbinnen het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage liggen, schriftelijk beroep instellen bij  de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA  Den Haag. Het is voor burgers ook mogelijk om digitaal beroep in te dienen via de link: https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Degene die beroep heeft ingesteld kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

INWERKINGTREDING
De besluiten tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treden de besluiten niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

VASTGESTELD BESTEMMINGSPLAN EN EXPLOITATIEPLAN ‘GREEN PARK AALSMEER DG2 WEST’ EN BESLUIT HOGERE GRENSWAARDE (Z21-086390)
Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 13 juli 2023 het bestemmingsplan ‘Green Park Aalsmeer DG2 West’ en het exploitatieplan ‘Green Park Aalsmeer DG2 West’ gewijzigd heeft vastgesteld

PLANGEBIED
Het plangebied wordt globaal begrensd door;

  • in het noorden: de Hoge Dijk;
  • in het oosten: de westelijke grenzen van de kadastrale percelen B5701 (Oosteinderweg • B5702 (Aalsmeerderweg 183);
  • in het zuiden: de buitenste rand van het woonlint ten noorden van de Aalsmeerderweg
  • in het westen: de watergang ten oosten van de Burgemeester Brouwersweg (N201).

BESTEMMINGSPLAN
Het doel van het bestemmingsplan is om de beoogde herontwikkeling van de westelijke helft van deelgebied 2 planologisch mogelijk te maken en, daar waar nodig, flexibiliteit toe te passen. Voor het aangrenzende lint langs de Aalsmeerderweg gaat het in dit bestemmingsplan om het conserveren en beheren van de bestaande situatie en eventueel consolideren van het bestaande juridisch-planologisch kader. Het gemeentelijk beleid is erop gericht toe te werken naar grotere uniformiteit en daardoor meer rechtsgelijkheid van de bestemmingsplannen.

EXPLOITATIEPLAN
De gemeente is op grond van artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 6.2.1a van het Besluit ruimtelijke ordening, verplicht een exploitatieplan vast te stellen ten behoeve van het verhalen van de door de gemeente te maken kosten, indien het kostenverhaal niet anderszins verzekerd is. In het geval van het bestemmingsplan ‘Green Park Aalsmeer DG2 West’ kan het kostenverhaal niet verzekerd worden middels gronduitgifte, omdat de gemeente niet alle gronden in eigendom heeft. Om deze reden heeft de gemeenteraad dan ook het exploitatieplan ‘Green Park Aalsmeer DG2 West’ vastgesteld.

BESLUIT HOGERE WAARDE
Op 3 woningen aan de Aalsmeerderweg (2 woningen naast nummer 147 en 1 woning naast nummer 149) wordt de voorkeursgrenswaarde van 48dB overschreden vanwege de Aalsmeerderweg en N201. De maximale hogere grenswaarde van Lden 63dB (na aftrek ex. artikel 110g van de Wet geluidhinder) wordt niet overschreden. Voor de N201 geldt een maximale onheffingswaarde van 53dB, deze wordt wel overschreden bij 1 woning (waarneempunt 068C) op de derde verdieping. De betreffende zuidgevel wordt dan ook doof uitgevoerd, wanneer blijkt dat bij de aanvraag omgevingsvergunning dit inderdaad zo is op de betreffende gevel. In samenhang met het bestemmingsplan heeft het college op 12 juli 2022 het besluit hogere grenswaarde genomen voor de ten hoogst toelaatbare geluidbelasting voor Aalsmeerderweg naast nummer 147 en naast nummer 149.

TER INZAGE
Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, exploitatieplan en het besluit hogere grenswaarde liggen met de bijbehorende stukken gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage van 21 juli 2023 tot en met 31 augustus 2023. Voornoemde bestemmingsplan en exploitatieplan liggen gedurende de bovengenoemde termijn voor een ieder ter inzage op de volgende wijze:

  • de balie van de receptie in het gemeentehuis van Aalsmeer, Raadhuisplein 1 (alleen mogelijk op afspraak: 0297-387575);
  • de Balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1 (alleen mogelijk op afspraak:
    020-5404911).
  • digitaal raadplegen bestemmingsplan op de landelijke website
    https://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0358.05AD-VG01;
  • digitaal raadplegen exploitatieplan op de landelijke website
    https://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0358.05ADEX-VG01;
  • via de gemeentelijke website http://www.aalsmeer.nl/ via https://0358.ropubliceer.nl/?__redirected=true

Het besluit hogere grenswaarde ligt gedurende de bovengenoemde termijn voor een ieder ter inzage bij de balie Bouwen in het raadhuis, Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen (alleen mogelijk op afspraak: 020-5404911) en de balie in het gemeentehuis van Aalsmeer (alleen mogelijk op afspraak: 0297-387575). zie voor openingstijden balie: www.amstelveen.nl en www.aalsmeer.nl);

BEROEP BESTEMMINGSPLAN, EXPLOITATIEPLAN EN BESLUIT HOGERE GRENSWAARDE
Het instellen van beroep tegen de besluiten is mogelijk van 22 juli 2023 tot en met 1 september 2023. Belanghebbenden en belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan, ontwerp exploitatieplan of ontwerpbesluit hogere grenswaarde bij de gemeente kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dit niet hebben gedaan en door een ieder tegen de wijziging ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan, ontwerp exploitatieplan  ontwerpbesluit hogere grenswaarde kunnen gedurende de termijn van 6 weken waarbinnen het vastgestelde bestemmingsplan, exploitatieplan en besluit hogere grenswaarde ter inzage liggen, schriftelijk beroep instellen bij  de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA  Den Haag. Het is voor burgers ook mogelijk om digitaal beroep in te dienen via de link: https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Degene die beroep heeft ingesteld kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

INWERKINGTREDING
De besluiten tot vaststelling van het bestemmingsplan, exploitatieplan en besluit hogere grenswaarde treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treden de besluiten niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

AANVRAGEN OMGEVINGSVERGUNNINGEN
Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning zijn ontvangen. De bijbehorende documenten kunt u inzien bij de balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis. Reageren op de aanvraag is mogelijk. U kunt een reactie sturen naar info@aalsmeer.nl onder vermelding van het dossiernummer. In een later stadium kan eventueel een zienswijze, een bewaarschrift of een beroepschrift worden ingediend.

– Aalsmeerderweg 230, 1432 CW, (Z2023-00001221), het plaatsen van dam met duiker en verhoogde beschoeiing en een in- en uitrit

– Koningsstraat 207, 1432 PM, (Z2023-00001199), het plaatsen van een afvalcontainer op een parkeerplek t/m 22-09-2023

– Oosteinderweg 573, 1432 BM, (Z2023-00001197), het uitbreiden en verbouwen van de woning

– Hornweg 219, 1432 GJ, (Z2023-00001194), het kappen van een coniferenhaag t.b.v. de sloop van de woning

– Salomon Dierkenslaan 2, 1431 MG, (Z2023-00001122), het aanleggen van een in- en uitrit

– Hornweg naast nr. 309, AMR03 B 6423, (Z2023-00001143), het afwijken van bestemmingsplan t.b.v. bouwen van 3 woningen en parkeerplaatsen

– Rozenstraat 19, 1431 BL, (Z2023-00001139), het verbeteren van brandveiligheid van wooncomplex Rozenstraat/Chrysantenstraat

– Machineweg-Catharina Amalialaan (sectie B nrs. 5063 en 5064), (Z2023-00001115), het bouwen van een kunstwerk t.b.v. de kruising Machineweg-Catharina Amalialaan

VERLENGING BESLISTERMIJN AANVRAAG OMGEVINGSVERGUNNING, REGULIERE/UITGEBREIDE PROCEDURE. DE BESLISTERMIJN IS VERLENGD MET ZES WEKEN. DE BESLISSING OP DE VOLGENDE AANVRAGEN ZIJN  MET TOEPASSING VAN ARTIKEL 3.9, LID 2 VAN DE WABO VERLENGD:

– Hornweg 308, 1432 GT, (Z2023-00000230), het plaatsen van een schutting (legalisatie). Verzonden: 11 juli 2023

– Hornweg 327, 1432 GL, (Z2023-00000144), het vergroten van bestaande erker aan de zijkant van de woning over twee lagen. Verzonden: 12 juli 2023

– Primulastraat 48a, 1431 TJ, (Z2023-00000140), het verhogen van kap het uitbreiden aan achterzijde, aanleggen van in- en uitrit. Verzonden: 12 juli 2023

– Scarlattilaantje 8, 1431 XV, (Z2023-00000378), het plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde van de woning. Verzonden: 11 juli 2023

VERLEENDE OMGEVINGSVERGUNNINGEN, REGULIERE PROCEDURE *
Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat op grond van artikel 3.9 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht besloten is de volgende omgevingsvergunning(en) te verlenen. Tegen de afgifte van deze vergunning(en) kunt u bezwaar maken. Hoe u dat kunt doen leest u in het groene kader aan de onderkant van deze advertentie:

– Waterhoenstraat 54, 1431 WB, (Z2023-00000385), het vervangen/vergroten van de dakkapel aan de voorzijde van de woning. Verzonden: 17 juli 2023

– Copierstraat 8, 1433 NS, (Z2023-00000008), het plaatsen van een veranda en zonwering aan de voorzijde. Verzonden: 13 juli 2023

– Catharina-Amalialaan t.h.v. Machineweg 137b, AMR03 B 9361, (Z2023-00000585), het inrichten van een bouwplaats t.b.v. reconstructie Machineweg t/m 31-12-2023. Verzonden: 13 juli 2023

– 1e J.C. Mensinglaan 1, 1431 RV, (Z2023-00000281), het dichtbouwen van het balkon en het plaatsen van een buitentrap. Verzonden: 13 juli 2023

– Hornweg 219, 1432 GJ, (Z2023-00000198), het bouwen van een woning. Verzonden: 11 juli 2023

GEWEIGERDE OMGEVINGSVERGUNNINGEN, REGULIERE PROCEDURE *
Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat op grond van artikel 3.9 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht besloten is de volgende omgevingsvergunning(en) te weigeren. Tegen dit besluit kunt u bezwaar maken. Hoe u dat kunt doen leest u in het groene kader aan de onderkant van deze advertentie:

– Hornweg 92, 1432 GN, (Z2023-00000124), het vervangen van de beschoeiing in de voortuin   Verzonden: 17 juli 2023

BESLUITEN VERGUNNINGVRIJ *
Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat uit de beoordeling van de aanvraag is gebleken dat voor de opgegeven werkzaamheden op grond van artikel 2.1 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht geen omgevings-vergunning is vereist. Tegen dit besluit kunt u bezwaar maken. Hoe u dat kunt doen leest u in het groene kader aan de onderkant van deze advertentie:

– Rechtsbuitenstraat 52, 1433 DS, (Z2023-00000901), het plaatsen van een schuurtje naast de woning

VERKEERSBESLUITEN
Voor onderstaande verkeersbesluiten is het gehele besluit met tekening(-en) te vinden op www.officielebekendmakingen.nl. Abonneer uzelf op uw zoekvraag (bijvoorbeeld uw straatnaam) en u ontvangt automatisch een e-mail zodra er nieuwe publicaties verschijnen die aan uw zoekvraag voldoen.

– Parkeerplaatsen voor opladen elektrische motorvoertuigen – Primulastraat, ter hoogte van kruising met 2e J.C. Mensinglaan

– Parkeerplaatsen voor opladen elektrische motorvoertuigen – Fonteinkruidhof, op het parkeerterrein ter hoogte van Zonnedauwlaan 29 en 31

– Parkeerplaatsen voor opladen elektrische motorvoertuigen – Anne Frankstraat, op het parkeerterrein ter hoogte van huisnummers 2 en 18

– Aanleg vrijliggend fietspad, fietsstroken, fietsoversteek, voetgangersoversteekplaatsen en instellen voorrangskruising – Bilderdammerweg, Kudelstaartseweg en Robend

– Instellen van voorrangsregeling op busstation – Burgemeester Kasteleinweg, op het busstation van Aalsmeer

WET ALGEMENE BEPALINGEN APV EN DRANK- EN HORECA  EVENEMENTEN
Voor meer informatie over evenementen verwijzen wij u naar www.visitaalsmeer.nl. Op deze site vindt u de evenementenkalender waaruit u kunt afleiden welke openbare evenementen gaan plaatsvinden.

EVENEMENTENVERGUNNING (AANVRAGEN)
De burgemeester maakt bekend dat op grond van artikel 2:25 van de APV  de volgende evenementenvergunning is aangevraagd:

  • Zijdstraat, Molenplein, stukje Dorpsstraat en stukje Schoolstraat (Z2023-00001055) feestweek braderie Aalsmeer Centrum op 2 september 2023, ontvangen 9 juli 2023

COLLECTES
Voor meer informatie over het vaste collecterooster verwijzen wij u naar de site van www.cbf.nl.

STANDPLAATSVERGUNNING
Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat op grond van artikel 5:18 van de APV de volgende standplaatsvergunning is aangevraagd.

  • Burgemeester Kasteleinweg 5A (Z2023-00001080) verkoop van kerstbomen op 8, 9, 15 en 16 december 2023, ontvangen 10 juli 2023

EXPLOITATIEVERGUNNING MET TERRAS (AANVRAGEN)
De burgemeester maakt bekend dat op grond van artikel 2:28 van de APV  de volgende exploitatievergunning is aangevraagd:

  • Zijdstraat 60 (Z2023-00000965) De Praam Aalsmeer B.V., ontvangen 4 juli 2023

ALCOHOLWET VERGUNNING (AANVRAGEN)
De burgemeester maakt bekend dat op grond van artikel 3 van de Alcoholwet de volgende vergunning is aangevraagd:

  • Zijdstraat 60 (Z2023-00000967) De Praam Aalsmeer B.V., ontvangen 4 juli 2023

TER INZAGE:

  • t/m 20 juli 2023: het ontwerpbestemmingsplan Ophelialaan – Jac. P. Thijsselaan’ en het ontwerp beeldkwaliteitsplan ‘De Hoeksteen’ met bijbehorende stukken
  • t/m 20 juli 2023: aanvraag omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit weigering omgevingsvergunning Mr. Jac. Takkade 40 (Z22-044030)
  • t/m 3 augustus 2023, het ontwerpbestemmingsplan ‘Zwarteweg’ (IDN : NL.IMRO.0358.07K-OW02) met de bijbehorende stukken zoals een ontwerp beeldkwaliteitskader en een ontwerpbesluit maatwerkvoorschrift en een ontwerp exploitatieplan
  • t/m 18 augustus 2023, ontwerp-omgevingsvergunning (en bijbehorende stukken) voet- en fietspad Bilderdammerweg (HZ_WABO-2022-2408)
  • t/m 24 augustus 2023 het ontwerpbestemmingsplan ‘paraplubestemmingsplan datacenter Aalsmeer’ met bijbehorende stukken (Z23-055649)
  • t/m 31 augustus 2023: besluit tot vaststelling bestemmingsplan ‘Partiële herziening bestemmingsplan Royal FloraHolland Centrum, Oost en OLV’ (Z23-005851) met bijbehorende stukken
  • t/m 31 augustus 2023: besluit tot vaststelling bestemmingsplan en exploitatieplan ‘green park aalsmeer dg2 west’ en besluit hogere grenswaarde (Z21-086390)

GEMEENTE AALSMEER Raadhuisplein 1 – 1431 EH Aalsmeer Postbus 253 – 1430 AG  Aalsmeer T 0297 – 387575 E info@aalsmeer.nl W www.aalsmeer.nl

Contact en openingstijden van de gemeente Aalsmeer
Wilt u iets regelen of aanvragen bij de gemeente? Dat kan online, telefonisch of op afspraak in het raadhuis

Openingstijden raadhuis            
ma, di, do                 08.30 – 14.00 uur
Woensdag                08.30 – 19.30 uur
vrijdag                      08.30 – 12.30 uur
Let op: kom alleen met een afspraak naar het raadhuis.

Telefonische bereikbaarheid
ma t/m do                 08.30 – 17.00 uur
vrijdag                      08.30 – 12.30 uur

Calamiteitentelefoon
Buiten deze uren en in het weekend zijn we bereikbaar via 0297-387575

Plan uw afspraak
Kom alleen met een afspraak naar het raadhuis.  Voor het aanvragen van documenten kunt u online een afspraak maken via www.aalsmeer.nl/afspraak of telefonisch via 0297-387575.

Wilt u een melding maken van iets in de openbare ruimte dat gerepareerd of opgeruimd moet worden? U kunt een melding maken via www.aalsmeer.nl/fixi of de Fixi-app

AFVAL
Op de milieustraat kunt u diverse afvalsoorten en grofvuil gescheiden inleveren. Materialen worden op die manier gerecycled en blijven in de kringloop. Er wordt rekening gehouden met de coronamaatregelen en bij grote drukte wordt de toegang gereguleerd. U kunt terecht op: Aarbergerweg 41, Rijsenhout maandag t/m vrijdag: 08.00-16.30 uur zaterdag: 09.00-16.00 uur. Meer informatie: www.meerlanden.nl

SERVICEPUNT BEHEER EN UITVOERING PROVINCIE NOORD-HOLLAND
Voor al uw klachten over provinciale wegen en bruggen: tel. 0800-0200600 of mail naar: info-bu@noord-holland.nl

WIJKINFORMATIE
Heeft u vragen of wilt u informatie over overlegvormen voor bewoners in uw wijk? Iedere wijk in Aalsmeer heeft  een wijkoverleg voor en door bewoners. Meer informatie over deze wijkoverleggen vindt u op www.aalsmeer.nl onder de button “Mijn Wijk” of op de gezamenlijke website van de wijkoverleggen  www.wijkoverlegaalsmeer.nl

AFSPRAKEN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS
Wilt u een afspraak maken met de burgemeester of een van de wethouders, dan kunt u dit doen via het bestuurssecretariaat. Voor een afspraak met de burgemeester kunt u bellen naar tel. 387511. Voor een afspraak met een van de wethouders: tel. 387512. Raadpleeg voor de portefeuilleverdeling www.aalsmeer.nl.

INSPREKEN IN DE COMMISSIE
Regelmatig wordt in commissievergaderingen gesproken over onderwerpen die inwoners persoonlijk of als lid van een organisatie aangaan. U kunt in een commissievergadering het woord voeren over geagendeerde onderwerpen. Inspreken kan alleen in de beeldvormende commissie. De inspreker krijgt maximaal vijf minuten de tijd om de raadsleden toe te spreken, waarna eventueel een korte vragenronde vanuit de raad volgt. Inspreken kan niet in een raadsvergadering. Let wel: inspreken is geen herhaling van reeds ingediende zienswijzen. U kunt zich aanmelden als inspreker bij de griffie via griffie@aalsmeer.nl of telefonisch via 0297-387584/387585 tot 12.00 uur op de dag van de vergadering.

WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT
De officiële mededelingen en bekendmakingen zijn een wekelijkse publicatie van de gemeente Aalsmeer. In deze rubriek staan officiële mededelingen en bekendmakingen die voor u van belang kunnen zijn. Bijvoorbeeld van bouwplannen bij u in de buurt. Bovendien wordt vermeld waar u de plannen kunt bekijken en hoe u er bezwaar tegen kunt indienen. U kunt de officiële mededelingen en bekendmakingen ook vinden op www.aalsmeer.nl.

* Bezwaar
Een (omgevings-)vergunning, met de daarop betrekking hebbende stukken, ligt zes weken na de dag van verzending ter inzage bij de afdeling Veiligheid, Vergunningen en Handhaving. U kunt op dinsdag en donderdag tussen 8:30 en 12:00 uur op afspraak inzage krijgen in de stukken op het gemeentehuis te Aalsmeer. U kunt een afspraak maken via telefoonnummer 0297-387 575. Op grond van artikel 7:1 Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende binnen zes weken, na de dag van verzending van het besluit, schriftelijk een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het bevoegde bestuursorgaan.

** Beroep
De (omgevings-)vergunning, met de daarop betrekking hebbende stukken, ligt zes weken na de dag van verzending ter inzage bij de afdeling Veiligheid, Vergunningen en Handhaving, tel. 0297-387 575, de openingstijden zijn op dinsdag en donderdag tussen 8:30 en 12:00 uur. U kunt een afspraak maken voor een gesprek binnen deze tijden met een medewerker van de afdeling vergunningen voor uw vragen over bouwen en vergunningen.

Op grond van artikel 8:1 Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende binnen zes weken, na de dag van verzending van het besluit, schriftelijk een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de Rechtbank van Amsterdam.

*** Zienswijze
Gedurende de termijn (zes weken vanaf de dag dat het ontwerp ter inzage is gelegd) kan een belanghebbende schriftelijk en/of mondeling zijn zienswijze tegen het ontwerpbesluit naar voren brengen. De schriftelijke zienswijze wordt ingediend bij burgemeester en wethouders van de gemeente Aalsmeer, postbus 253, 1430 AG, Aalsmeer. Degene die buiten de openingstijden inzage wil hebben en degene die mondeling zijn zienswijze naar voren wil brengen, kan contact opnemen met de afdeling Veiligheid, Vergunningen en Handhaving via telefoonnummer 020 -540 4911.

BEKENDMAKINGEN
Hoe weet u of uw buurman een bouwvergunning heeft aangevraagd? De gemeente vindt het belangrijk u goed te informeren over zaken die uw directe leefomgeving aangaan. U kunt op meerdere manieren op de hoogte blijven van alle omgevingsvergunningen in uw buurt. Net wat u prettig vindt.

  • Alle officiële publicaties en bekendmakingen in Aalsmeer worden gepubliceerd op: www.officielebekendmakingen.nl, onderdeel van www.overheid.nl.
  • Meld u aan bij www.overheid.nl en u ontvangt informatie over bekendmakingen per email.
  • Installeer de gratis OmgevingsAlert App app op uw mobiele telefoon en u ontvangt alle relevante informatie via uw telefoon. De OmgevingsAlert App is gratis beschikbaar voor iPhone en iPad in de Apple Appstore en voor Android-smartphones via Google Play.
  • De app van de overheid heet ‘Officiële Bekendmakingen’.
  • Voorlopig blijft de gemeente bekendmakingen ook nog op deze pagina in de krant plaatsen. En u kunt bij de balie Bouwen & Vergunningen in het raadhuis Amstelveen alle omgevingsvergunningen opvragen en inzien.

VERHUIZEN? GEEF HET DOOR!
In de Basis Registratie Personen (BRP) staat van de inwoners van een gemeente onder andere het woonadres vermeld. Bij een verhuizing heeft de bewoner (s) de wettelijke plicht binnen een vaste termijn aan te geven wat het nieuwe adres gaat worden. Niet iedere inwoner houdt zich echter aan deze verplichting.
Indien een gemeente constateert dat iemand zijn nieuwe adres niet doorgeeft, kan het college van B en W, na onderzoek, besluiten tot een zogenaamde ambtshalve verhuismutatie. Dat betekent dat het adres de status “Onbekend” krijgt. Om de desbetreffende persoon op de hoogte te stellen van zowel het voornemen als het besluit van zo’n statuswijziging, wordt dit vanaf 20 januari 2016 officieel in de media gepubliceerd. Dan heeft de bewoner de kans om eventueel in bezwaar en beroep te gaan. Indien iemand naar “Onbekend” wordt verhuisd, kan men geen aanspraken meer maken op diverse voorzieningen zoals bijvoorbeeld: zorgtoeslag, kindertoeslag enzovoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin