Nog 25.000 zaailingen nodig voor bomen reddingsplan

De bomenopslag bij de oude rioolzuivering (Foto archief AV/Arjen Vos)

Door: redactie. Net als vele andere gemeenten doet ook Aalsmeer mee aan de landelijke actie waarbij zaailingen gratis beschikbaar gesteld worden. Op de voormalige waterzuivering aan de Molenvlietweg zijn inmiddels al zo’n 8000 boompjes en struiken verzameld. De gemeente wil voor iedere Aalsmeerder een boom ter beschikking stellen.

Volgens de organiserende stichting MEERGroen zijn de 8000 ‘stekjes’ niet genoeg. “Dat moeten er 32.000 worden. Het gaat er bij deze actie niet om je hand op te houden voor een gratis boompje maar om samen er iets moois van te maken. En door de handen uit de mouwen te steken voor meer biodiversiteit en meer CO2-vastleggende houtige gewassen. Voor de Nationale Boomfeestdag op 19 maart zoeken we daarom nog zeker 25.000 andere boompjes,” aldus de stichting in een persbericht.

MeerGroen geeft zelf aan waar die zaailingen vandaan kunnen komen. “In elk bosplantsoen of in iedere tuin kunnen ze staan, maar ook restpartijen van kwekers zijn welkom.” In Aalsmeer worden op het terrein van Zeilfort Kudelstaart en in het bosplantsoen van de oude waterzuivering boompjes verzameld. Op dinsdag 15 februari worden zaailingen ‘gered’ in de bosplantsoenen langs Zwarteweg en Hornweg. Op woensdagmiddag 16 februari is de Aalsmeerderweg aan de beurt ter hoogte van nummer 8 (‘Parallelweggetje’).

De actie loopt niet alleen in Aalsmeer, maar in heel Nederland en zeven dagen van de week. Geïnteresseerden kunnen zich daarvoor melden op meerbomen.nu en een overzicht van de activiteiten in de regio ontvangen.

Voor opgave en meer informatie: info@stichtingmeergroen.nl

Lees vorig bericht

AA en GL zuur naar wethouder Alink

Lees volgend bericht

ONE de Musical speelt weer, AV geeft tickets weg


2 Reacties

  • Bedoeling is dat je mee komt helpen om de zaailingen te “redden” op de genoemde locaties in Aalsmeer. Je kunt je als vrijwilliger opgeven bij info@stichtingmeergroen.nl

  • Het zal aan mij liggen, maar ik begrijp niet wat er nu gevraagd wordt. Is het de bedoeling dat ik een jong boompje doneer? Een plek aanwijs? Mijn tuin beschikbaar stel? Boompjes kom planten?

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *