Nieuwjaarsreceptie goed bezocht: ‘Aalsmeerders zijn doeners’

Zelden vond de nieuwjaarsreceptie van de gemeente zo vroeg in het jaar plaats. Met het feestelijke open huis gisteravond in de Burgerzaal liet de gemeente zien dat ze het nieuwe jaar voortvarend wilde beginnen. De opkomst was beter dan vorig jaar en de sfeer prima. Volop aandacht was er voor vrijwilligers in de samenleving. Burgemeester Nobel gaf in zijn toespraak aan trots te zijn op wat mensen in Aalsmeer voor elkaar doen. “Wij zijn een hechte en betrokken gemeenschap waar mensen niet buiten de boot vallen,” aldus Nobel.
 
Vrijwilligersmarktplaats ‘Aalsmeer Voor Elkaar’ kreeg tijdens de receptie volop gelegenheid om aandacht te vragen voor het nobele werk dat ze doet. Vraag en aanbod op het gebied van vrijwilligerswerk bij elkaar brengen. Op ludieke wijze betrokken de medewerkers de receptiegangers bij deze zaak. Ze konden met elkaar op de foto voor een paneel en met bordjes in de hand. De rode draad werd ook opgepakt door Radio Aalsmeer die wederom live uitzond en de aanwezigen vroeg op welke manier ze van plan zijn Aalsmeer dit jaar sterker en beter te maken.
 
Niet zitten niksen
Naast ruimte voor ontmoeting en begroeting was er traditiegetrouw de toespraak van de burgemeester. De tweede in successie. Zette hij vorig jaar het ondernemersgehalte van de gemeente centraal, dit keer richtte hij zich zoals genoemd op de vrijwilligers. Niet alleen diegenen die noodzakelijke hulp verlenen of zorgend bezig zijn maar ook de vrijwilligers die Aalsmeer gezelliger maken. “Aalsmeerders zijn gewoon doeners. En dat blijven ze, want na je pensioen ga je natuurlijk niet zitten niksen,” aldus Nobel die aangaf dat de gemeente initiatieven van vrijwilligers zal blijven ondersteunen.
 
Tijdens de laatste gemeenteraad is er ingestemd met een voorstel voor gemeentelijke ereblijken voor vrijwilligers, jubilerende verenigingen en stichtingen als erkenning voor hun onschatbare waarde voor de samenleving. Nobel voegde direct de daad bij het woord en zette een klein dozijn vrijwilligers in de bloemen.
 
Schoolmeesterachtig
Om het oplopende geroezemoes achter in de zaal de kop in te drukken moest Nobel wel even streng zijn en de stem verheffen. Misschien een tikkie schoolmeesterachtig, aan de andere kant ook niet geheel onterecht. De mensen hadden na het officiële deel, dat echt niet zoveel tijd in beslag nam, immers tijd genoeg om na te praten.
 
Gemist
Ondanks alle gezelligheid, de prima catering (Kerzaan), fijne muziek (Riverstones) en goede sfeer miste AalsmeerVandaag toch nog verscheidene vertegenwoordigers. Namens de vele plaatselijke kerken, toch vrijwillligersmarktplaats nummer 1, was er nauwelijks een afvaardiging aanwezig, van de vele sportclubs in Aalsmeer en Kudelstaart was de opkomst ook niet groot en niet elke politieke partij was even goed vertegenwoordigd. Een excuus daarvoor kan de vakantietijd zijn. Of het feit dat de uitnodiging niet iedere inwoner heeft bereikt.
 
Gelukkig heeft de organisatie weer een heel jaar de tijd om te bedenken hoe nog meer mensen bij de start van het nieuwe jaar te betrekken.
 
Tekst en foto’s Arjen Vos (zie ook de gallery)

6 reacties

 1. Reactie :Mag ik even op de nieuwjaarsreceptie reageren één van de medewerkers van AV was niet helemaal bij de les waar de vrijwilligers organisatie voor staat is mensen tot elkaar brengen dit kwam niet duidelijk over hopende op een beter resultaat van u en u medewerkers. Alleen maar te voorkomen dat het weer gebeurt.

  VR GR Jacques,

 2. Dit tegen een van mijn goede voornemens in, om nog minder commentaar te leveren in het openbaar en zeker niet op AV, maak ik toch hierbij een uitzondering.

  We kunnen in het begin van 2017 wel alles weer gaan bagatelliseren, maar ik heb, net zo als alle aanwezige op de nieuwjaarsreceptie, ieder een welgemeende handdruk gegeven. Het gaat daarbij om het gevoel van saamhorigheid en niet om het uiterlijk vertoon.

 3. Zoals vaak wordt geroepen de politiek is niet zichtbaar of betrokken bij zijn/haar burgers. Blijkbaar geldt dit ook voor de verslaggevers in Aalsmeer

 4. Van de 23 gemeenteraadsleden waren er 20 terwijl er nog 2 op vakantie waren.
  Terwijl er ook behoorlijk wat bestuursleden en fractie assistenten van diverse politieke partijen aanwezig waren.
  Jammer dat de verslaggever van dit artikel dit blijkbaar gemist heeft.

 5. Namens RKDES sportvereniging uit Kudelstaart waren wij er met twee afgevaardigden. Was weer leerzaam ,leuk en goed mensen uit heel Aalsmeer te ontmoeten.

  Vr. Groet

  Frans Kuipers
  voorz .RKDES

 6. Na een aantal jaren wel de nieuwjaarsreceptie bezocht te hebben, ben ik inderdaad afgehaakt. De opzet is niet gericht op verbinding of ontmoeting is mijn ervaring. Andere vormen van ontmoeting tussen (in mijn geval) sportverenigingen en gemeente hebben meer resultaat, daar steek ik dan liever mijn energie en tijd in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin