Nieuwe webcam watertoren geeft scherper beeld

Uitzicht vanaf de watertoren (foto: webcam watertoren, archief AV)

Door: Klaas Leegwater. Het kan weer. Genieten van het mooie uitzicht over de Westeinderplassen vanaf de watertoren. En dan bedoelen we niet dat u eerst de 214 treden van het ruim vijftig meter hoge monumentaal bouwwerk aan de Kudelstaartseweg moet bestijgen. Nee, een hoog uitzicht over de grote Poel kan vanaf dinsdag ook weer via de webcam die in de nok van de watertoren is bevestigd. 

Twee jaar geleden raakte de webcam buiten werking door vernieling. “Een of andere grapjurk vond het nodig de camera te molesteren,” zegt Raymond Schuit van Heelhollandkijkt.nl. Het bedrijf uit Friesland dat de afgelopen jaren op bijna 170 aansprekende locaties in Europa een webcam installeerde verving begin deze week de camera op de watertoren. 

“Door de dichte mist was het nog een hele klus om de camera goed af te stellen. Ik heb er een beetje op gegokt dat de camera niet te hoog of te laag op de Westeinder werd gericht,” vertelt Schuit. Een blik op de site van Heelhollandkijkt.nl leert dat de camera wel tamelijk veel lucht pakt maar het beeld wel scherper en duidelijker is dan voorheen. En ook dat de camera meer richting het Surfeiland is gericht. “Het is een betere camera met een brede lens, een groot deel van de Poel met het Surfeiland is daarom nu zichtbaar.” 

Schuit was er al eerder op gewezen dat de webcam op de watertoren defect was. “Ja, een aantal mensen heeft mij daarover gemaild. We hebben het zo druk dat we er nu pas aan toe kwamen de camera te vervangen. Ik hoop dat de Aalsmeerders en ook anderen mensen in het land er weer van gaan genieten.”

Heelhollandkijkt.nl heeft in Aalsmeer ook webcams geïnstalleerd bij het Surfeiland en Zeilschool Aalsmeer. Door heel Europa 170 webcams. Schuit zegt dat totaal meer dan 50 miljoens views per jaar worden genoteerd.

Klik hier voor de link

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin