Nieuwe kinderburgemeester gezocht

Wie wordt de opvolger van Anne van Duijn? (Foto archief AV/Arjen Vos)

Door: redactie. De gemeente is op zoek naar een opvolger voor kinderburgemeester Anne. Kinderen die volgend jaar in groep 7 of 8 zitten en graag iets willen betekenen voor hun woonplaats, kunnen zich aanmelden door een filmpje in te sturen.

De kinderburgemeester is volgens de gemeente het gezicht van de kinderen van Aalsmeer en Kudelstaart. Hij of zij is onder andere voorzitter van de kinderraad, geeft kinderen een stem, legt af en toe werkbezoeken af met de burgemeester en wethouders, speelt de hoofdrol in diverse campagnes, is bij verschillende ceremonies en evenementen en ontvangt, samen met de burgemeester, Sinterklaas. De gemeente wil met het instellen van de functie van kinderburgemeester de betrokkenheid van het Aalsmeerse college bij kinderen versterken en kinderen meer betrekken bij beleid dat over kinderen gaat.

Geïnteresseerde kandidaten wordt gevraagd eerst op de website aalsmeer.nl/kinderburgemeester te kijken voor meer informatie en te overleggen met ouders of verzorgers of ze het goed vinden. Dan moet er een filmpje worden gemaakt van maximaal twee minuten met de volgende onderdelen:

-naam, leeftijd, op welke basisschool en in welke klas je zit;
-vertel wat jij belangrijk vindt voor de kinderen in Aalsmeer;
-vertel waarom jij kinderburgemeester moet worden.

Kinderraad
Het sollicitatiefilmpje moet, bijvoorbeeld via WeTransfer, uiterlijk 19 juni 2022 binnen zijn bij het e-mailadres kinderburgemeester@aalsmeer.nl. Zet in de e-mail duidelijk je naam, je klas en je school. Een jury buigt zich daarna over de filmpjes. Op dinsdag 21 juni is er een selectiemiddag waarop de overgebleven kandidaten zich voor dezelfde jury mogen presenteren. Nog diezelfde dag wordt bekend gemaakt wie de nieuwe kinderburgemeester is geworden. Als ze dat willen, kunnen de kandidaten die geen kinderburgemeester zijn geworden lid worden van de kinderraad. Dat is dan wel afhankelijk van het aantal leden per school dat al aan de kinderraad deelneemt of wil gaan deelnemen. Er geldt een maximum van twee leden per school. De kinderraad is een adviesorgaan. Gedurende het jaar komt de raad een aantal keer bij elkaar over door de leden zelfgekozen thema’s, bijvoorbeeld gelijkheid, gezond bewegen en milieu. De gemeente vraagt de kinderraad ook regelmatig mee te denken over onderwerpen die kinderen betreffen.

Meer informatie
Als je nog vragen hebt, neem dan contact op met Peter Maarsen of Saskia van Hees op (0297) 38 75 75 of via de mail kinderburgemeester@aalsmeer.nl.

 

Eén reactie

  1. HALLO 🙂 ik ben jack :)) en ik probeer kinderburgemeester te worden 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin