Nieuw: Pennenstreken van Pierre

Natuurlijk kende u hem al van zijn tweemaandelijkse bijdrage in de vorm van een column. Vanaf vandaag zult u ook wekelijks met hem te maken krijgen: Pierre Tuning. De oud-NOS journalist stapt aan het begin van dit jaar over van het Witte Weekblad naar AalsmeerVandaag waar hij zijn gewaardeerde 'Pennenstreken' zal voortzetten. Wij zijn blij met de veelal korte en bondige stukjes over Aalsmeerse zaken die tot nadenken stemmen. We hopen dat u dat als lezer ook bent. Vanaf vandaag heeft u elke dinsdag iets om naar uit te kijken.

PENNENSTREEK 265

Nieuw beleid

De verkoopster van de daklozenkrant is door Albert Heijn buiten de deur gezet. Helemaal in de sfeer van Kerstmis, want dan is het nat en koud buiten – en  voelt het in de supermarkt des te behaaglijker. Helemaal ‘Het Meisje met de Zwavelstokjes’, moet Appie gedacht hebben. De winkelchef – die tegenwoordig ‘manager’ genoemd wordt – werd door verontwaardigde klanten ter verantwoording geroepen. Hij verklaarde dat het hier gaat om ‘nieuw beleid’. Je kunt dus wel zeggen dat er een frisse wind waait bij Albert Heijn. Buiten nog meer dan binnen.

Ook het Witte Weekblad ontkomt niet aan ‘nieuw beleid’. Op de redactie heeft een herverdeling van taken plaatsgevonden. Na ruim twintig jaar wordt Dorothee Klopper ‘van Aalsmeer afgehaald’. Haar  nieuwe taak wordt redactie Hoofddorp en Nieuw-Vennep.

Dorothee was de redacteur die mij vroeg een wekelijkse column te verzorgen. Nu zij wegvalt, bindt niets mij meer aan het Witte Weekblad. Deze Pennenstreek 265 is de laatste voor deze krant – en de eerste die in de internetkrant AalsmeerVandaag verschijnt. Daar is hij vanaf nu wekelijks te vinden. Het jaar 2019 wordt het jaar van ‘nieuw beleid’!

Pierre Tuning

Eén reactie

  1. Dat zou Han óók leuk gevonden hebben Pierre; jouw Pennenstreken op AalsmeerVandaag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin