Na 1000 bomen richt NA zich nu op ‘Tiny Houses’

Door: redactie. Na de 1000 bomenactie is de aandacht van Nieuw Aalsmeer (NA) nu gericht op duurzaam wonen. Daartoe heeft NA twee voorstellen geschreven voor duurzame jongerenwoningen in de nog te bouwen wijken in Kudelstaart en Aalsmeer Oost.  Op 3 November is er in Triade een informatieavond onder de noemer: Future Living Aalsmeer.

Op deze avond, die gehouden wordt in IKC Triade, zullen twee sprekers vertellen hoe toekomstig wonen in Aalsmeer er uit kan zien. Bart Duijvelshof vertelt over zijn zoektocht en zijn belevenissen bij het bouwen van zijn Tiny House en Hugo van Luling komt vertellen hoe je dat moet aanpakken op het gebied van ruimtelijke ordening en financiering. Daarbij ligt de focus op: hoe kunnen we zorgen voor meer woningen voor jongeren.

NA zegt het plan van scratch af aan te willen behandelen: “Duurzaam; geen beton, maar hout, op flexibele locaties. We zoeken mensen met lef die betrokken en vasthoudend zijn, creatief en slagvaardig. Want de ervaring leert dat het In Aalsmeer niet zomaar lukt. Ons doel is dan ook de politiek voor dit idee warm te krijgen.” Op de avond komen locaties, het bouwen van duurzame Tiny Houses en het kostenaspect aan de orde.

NA zoekt hiervoor naar een brede groep geïnteresseerden, jongeren, ondernemers en politici. Maar ook naar aantal ondernemers in grond en bouw, die het lange wachten zat zijn.

Aanmelden voor deze avond bij voorkeur via de mail nieuwaalsmeer@gmail.com maar het kan ook via Instagram Facebook of via de QR scancode op flyers. Zie voor meer info de website van Nieuw Aalsmeer

Foto: Tiny Houses in aanbouw aan de Zwarteweg (foto Arjen Vos)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees vorig bericht

FC Aalsmeer wil zich herpakken

Lees volgend bericht

Column: ‘Waldorf & Statler’


2 Reacties

  • Ik ben een beetje bang dat , volkshuisvesting verwordt tot konijnenhokken neerzetten, wat gechargeerd gezegd.

  • Welke Kees, welke Theo en welke Esther? Klinkt joviaal, goeie plannen: ‘Veranderen en zorgen dat Aalsmeer toekomstbestendig wordt dat kan de gemeente niet alleen, sterker nog, als we echt willen veranderen moeten we dat niet aan de gemeente overlaten. Dus hoe kunnen we samen (en ook samen met de gemeente) er voor zorgen dat we initiatieven die bijdragen aan dat nieuwe Aalsmeer daadwerkelijk gerealiseerd worden.’ De gewoonte om geen achternaam te hebben – het klinkt informeel en gezellig, maar ook een beetje laf en anoniem – grijpt om zich heen. Ik zou willen weten met wie we te maken hebben. PIERRE TUNING (voluit, ‘correcte achternaam verplicht’)

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *