Mysterieuze ‘bordenwasser’ op heterdaad betrapt

Door: Arjen Vos. Wie of wat zat er toch achter die merkwaardige voor de helft schoongeschrobde borden die deze week her en der in Aalsmeer werden aangetroffen? Dankzij een tip konden we de geheimzinnige schoonmaker op heterdaad betrappen terwijl hij bezig was de wegwijzer van atletiekvereniging AVA en tennisclub All Out van vuil te ontdoen. Althans, voor de helft.

De boener, een opvallend jeugdig manspersoon die zijn werkzaamheden in oranje veiligheidshesje uitvoert, vertelt ons liever niet in de publiciteit te komen uit schaamte voor zijn achtergrond. “Ik heb vanwege een klein vergrijp een taakstraf van Bureau Malt gekregen en mocht kiezen hoe ik dat wilde invullen. Toen ik aangaf dat ik me altijd ergerde aan vieze borden in de gemeente en die graag zou willen schoonmaken waren ze zo blij met mijn initiatief dat ze me spontaan strafvermindering aanboden. Ik hoefde nog maar de helft van mijn taakstraf uit te voeren, zeiden ze. Dus dat heb ik gedaan. Misschien op een andere manier dan ze gedacht hadden maar wel duidelijk zichtbaar,” aldus de schoonmaker die zegt vooral rond etenstijd in actie te komen omdat het dan lekker rustig is op straat.

Kan Aalsmeer nog meer half werk van hem verwachten? En hoe moet het nu met de andere nog vieze helft van de bordjes? “Nee, ik ben klaar, mijn straf zit er op. Misschien dat de volgende die een taakstraf krijgt de boel af kan maken…”

Uiteraard legden we de vraag hoe het zit met het schoonhouden van de bordjes neer bij de grootste schoonmaker van de regio: Meerlanden. Ook die kwamen met een antwoord: “Het schoonmaken daarvan ligt op ons bordje maar we doen dat in de regel alleen na melding. Vanaf volgende maand gaan we hiervoor met een schoonmaakbedrijf twee tot drie keer per jaar een ronde doen. Niet alleen voor de bordjes, ook voor straatmeubilair.”

Foto’s Arjen Vos, zie ook de gallery met de andere half schoongemaakte bordjes die we deze week aantroffen onder de advertentie van schoonmaakbedrijf De Vries.

 

 

 

4 reacties

  1. Chapeau voor deze originele grap. Bijna nét zo lekker als het bosvruchtentaartje 😉

  2. Geniaal bedacht en zou idd een 1 april grap kunnen zijn. Op naar de volgende taakstraffer
    hoera! 🍀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin