Muziekfeest op het plein blijkt onverwacht succes

Bandjesavond nieuwe stijl. Vanwege onhaalbare veiligheidseisen besloot de organisatie de Bandjesavond dit jaar centraal op het Raadhuisplein te organiseren. Geen wandelingetjes van het ene naar het andere podium, maar van muntenhok naar biertent en wc. Of het een geslaagde avond was? Jan van Schuppen van café Joppe is dolenthousiast. “Het was vele malen drukker dan we hadden durven dromen. Er was goede muziek, het was tot het eind gezellig en er is niks vervelends gebeurd.”
 
“We worden hier door Amstelveen onder de duim gehouden,” sprak een bezoeker die naar zijn zin te lang voor de biertap moest wachten. De eisen die aan de organisatie (Wapen van Aalsmeer, De Jonge Heertjes, De Praam en Joppe) gesteld werden, waren volgens Van Schuppen verre van realistisch. “We moesten onder meer de straten vanaf de middag al met een hek afzetten met daarbij een verkeersregelaar die een cursus had gevolgd. Kosten voor onze rekening. Verder een vervoersplan, omleidingsborden, invalidetoiletten en dergelijke. Daarom haddan we besloten: we doen het op het Raadhuisplein.”
 
Spookbeeld
Met elkaar vroegen de organisatoren zich wel af of ze het plein wel goed gevuld zouden krijgen. Het spookbeeld van een half leeg plein zou de sfeer bepaald niet ten goede komen en de vraag oproepen of de Bandjesavond nog wel levensvatbaar zou zijn. Dat bleek een onterechte angst. Een ontelbare mensenmassa kwam op het evenement af. Er was zoveel publiek dat er lange rijen ontstonden voor de muntenhokjes, de biertent en de wc. Met name bij de dames die toch acht toiletten tot hun beschikking hadden en waar het ondanks de rijen toch goed doorliep.
 
Anders aanpakken
Van Schuppen geeft zonder aarzelen toe dat ze het met 'de kennis van nu' anders aangepakt zouden hebben. “We hebben nog maar kort de tijd gehad om te evalueren maar voor volgende keer zouden we het wel anders indelen. Het podium zouden we dan voor het gemeentehuis plaatsen en de drankuitgifte op twee punten: aan de kant van het water en voor de winkels.”
 
Voetballer
Het publiek genoot van de muziek die volgens kenners goed toegankelijk was voor een brede doelgroep. Opvallend was de aanwezigheid van Glenn Helder. Ooit een begenadigd voetballer (Vitesse en Arsenal), maar aan lager wal geraakt en nu als drummer actief in de muziekbusiness. Met de bands Major Purple en The Charts en later Kees Markman als deejay was gezorgd voor een aantrekkelijk programma.
 
Foto's Arjen Vos (zie ook de gallery onder de advertentie)
 
(advertentie)
 

2 reacties

  1. “Oubollig”? Jij snapt niet echt wat er vroeger wel aan bandjesavond leuk was. Dit was om te janken, maar we propageren dat het een “geslaagde avond” was. De jeu is er wel een beetje vanaf op deze manier. Maar goed, je hebt niet voor niks staan wachten tot het voor jou ook nog weer een beetje (dom) herkenbaar gezellig werd toen er “Oubollig” om je handjes werd gevraagt.

  2. Heb de hele avond staan wachten op de kreet “Waar zijn die handjes?” vanaf het podium. Gelukkig (…) zijn de oubollige, gezellige muziekavonden verleden tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel