Mooiste vangst: koffer met scheerspullen

Met een ernstig gezicht staan Jayden en Yeray tegen de brugleuning van de Jac P. Thijsselaan aan. Heel behoedzaam wordt er aan een flink eind touw getrokken waarna het metalen einde langzaam aan de oppervlakte verschijnt. Het zweeft even door de luchten en landt in de handen van de vissers. Eerst overheerst de zichtbare teleurstelling dat deze worp niets oplevert. Totdat ze onderaan de magneet toch een klein stukje metaal ontdekken. “Hierzo, die is voor je vader want die spaart bierdoppen.”

Het is een hobby die in populariteit lijkt toe te nemen. Steeds vaker worden mensen gespot die bij bruggen met sterke magneten op metalen voorwerpen vissen. Vooral jongeren vinden deze vorm van schatgraven spannend. De twee knullen in de Thijsselaan waren afgelopen weekend enkele dagen zoet met hun visserij. Aan de andere zijde van de brug hadden ze al een keer flink beet. Met veel moeite trokken ze hier een paal met verkeersbord uit de sloot. “We doen daar niks mee, dat mag de gemeente op komen ruimen.”

Hoewel het een grote vangst was, is dat niet hun beste vangst tot nog toe, zo laten ze weten. “Dat was een koffer met scheerspullen en flesjes aftershave. Die lag niet eens op de bodem maar dreef zo voorbij. Het was een stoffen koffer maar omdat de rits van metaal was konden we hem toch met de magneet aan de kant trekken.”

Tekst en foto Arjen Vos

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel