Middagje brainstormen over invulling Greenpark

Precies 26 mensen hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging voor de zogenaamde 'Placemaking' bijeenkomst afgelopen zaterdag in't Middelpunt en Greenpark. Doel van de bijeenkomst was een uiteenzetting van de plannen voor het zogenaamde Machinepark. De middag was georganiseerd door Placemaking Plus, Gemeente Aalsmeer, Greenpark en Stichting Leefomgeving Schiphol (SLS).
 
Peter Groenendaal van het Bureau Placemaking Plus opende de middag met een korte inleiding waarbij hij de hoop uitsprak dat ook de burgers hun steentje zouden bijdragen door middel van het indienen van plannen en suggesties.
 
Ingang Bloemhof verplaatst
De aanwezigen kregen te horen wat de eventuele 
mogelijkheden zijn om van het gebied een harmonieuze mengeling van bedrijven en recreatie te maken. Zo zou er in de eerste plaats een veilige oversteek moeten komen op de Machineweg. De ingang bij de Bloemhof vanaf de Hornweg moet autoluw worden gemaakt en is straks alleen nog te bereiken voor fietsers en voetgangers. De hoofdingang voor de sporthal komt te liggen aan de achterzijde van de hal.
 
Activiteiten Zwanenmeer
Ook werd gesproken over een terras aan het Zwanenmeer en een


horecagelegenheid bij het bruggetje nabij het bedrijf Floraplus van Ron Hooijman. Deze onderneming zal inclusief woning verdwijnen van de huidige locatie.
Er werd gesproken over een waterpartij van zeventien meter breed en activiteiten op het gebied van recreatie die in het Zwanenmeer plaats kunnen vinden. Ook de jeugd krijgt aandacht van de plannenmakers. De tot jeugdhonk omgebouwde zeecontainer op het parkeerterrein van de Bloemhof wordt door weinigen als aantrekkelijk beschouwd.
 
Teleurgesteld
Na zo'n anderhalf uur in 't Middelpunt te hebben doorgebracht werden er


groepen gevormd die op de bewuste locaties neerstreken om genoemde zaken te bekijken en hun mening te ventileren bij terugkomst in het Middelpunt.


Eén van de aanwezigen was van mening dat het Machinepark uitsluitend bedoeld

was voor recreatie en gaf aan zeer teleurgesteld te zijn dat zij tussen de gebouwen en

bedrijven door moet laveren om met de hond te wandelen of te barbecuen.


Na deze inventarisatiemiddag worden de ingebrachte ideeën tegen het licht gehouden waarna medio 2019 definitieve besluiten worden genomen over de invulling. Mogelijk zal eind van dit jaar dit jaar of anders begin 2020 begonnen worden met de realisatie van dit project.
 
Foto's en tekst Jaap Maars, zie ook gallery onder de advertentie van Watersportcentrum Vinkeveen Haven.
 
(advertentie)
 

Eén reactie

  1. Zal best een mooi parkje worden .Ook hier weer met geld van stichting leefomgeving schiphol. Probeer als individueel gedupeerde door overlast van schiphol maar eens iets voor elkaar te krijgen bij stichting leefomgeving schiphol. onmogelijk H de vries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel