Mexicaanse fietsers ontdekken Aalsmeer

Door: Arjen Vos. Met enige regelmaat razen ze door het dorp. Zowel van Noord naar Zuid als van Oost naar West en vice versa is Aalsmeer kennelijk gunstig gelegen voor vakantiegangers op de fiets. Zo troffen we gisterochtend op de brug bij het Raadhuisplein een drietal goed bepakte fietsers enigszins verwonderd om zich heen kijken met een blik van: waar zijn we nou weer beland…?

Er werden foto’s gemaakt met het raadhuis en het beeld van Flora op de achtergrond. Een van de drie hield de armen geheven alsof hier een mythische mijlpaal was bereikt. Kortom, een tafereeltje dat de aandacht trok. “Gewoon uit nieuwsgierigheid,” begon ik terwijl ik van mijn fiets stapte, “maar wie zijn jullie, waar komen jullie vandaan en waar gaat de reis naartoe?” Toch een tikkeltje verbaasd om uit het niets en zo direct door een vreemdeling aangesproken te worden, kwam het antwoord: “Wij zijn Juan Carlos, Oswald en Hector, komen uit Mexico en maken een fietstocht door Nederland en België. Vanmorgen vertrokken we uit een hostel in Amsterdam en vanavond slapen we in Rotterdam.” “En hebben jullie enig idee waar jullie nu zijn?” vroeg ik. Dat hadden ze niet. Maar hun route liep hierlangs dus leek het hen een goede plek om even te stoppen. Ik stelde me voor als de ‘local-journalist’ en vroeg of ze of ik ze mocht portretteren voor AalsmeerVandaag. Ze waren meteen enthousiast.

Minicollege
Trots als ik ben op Aalsmeer, heette ik ze welkom in de ‘Flowercapital of the world’, legde uit dat de bloemenveiling lange tijd gold als het grootste gebouw ter wereld en gaf een minicollege over de bloemenhandel. Ook vertelde ik dat ze beslist even langs de Westeinderplassen moesten fietsen zodat ze thuis kunnen zeggen het grootste binnenwater en de mooiste watertoren van Nederland te hebben gezien. Al reclamemakend voor mijn dorp zag ik een van de drie zijn telefoon pakken en iemand bellen. Met een schuin oor hoorde ik hem enthousiast Spaans praten. Of ik ook even gedag tegen wilde zeggen tegen zijn vrouw. Dat wilde ik wel. Voordat ze hun route vervolgden was ik nog wel benieuwd wat ze van Nederland vinden. “We zijn vooral onder de indruk van de goede infrastructuur en houden van de vele gekleurde huisjes en de pittoreske uitstraling. En alles is hier zo groen.”

Tot besluit deelde ik het webadres van AalsmeerVandaag en wenste ze een mooie reis.

(Foto Arjen Vos)

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin