Met koffertjes aandacht vragen voor bloemensector

Door: Leni Paul. Energiecrisis, torenhoge inflatie van twaalf procent, sombere vooruitzichten: dagelijks worden we geconfronteerd met pessimistische vooruitzichten voor de komende maanden en met name de land-en tuinbouw krijgt, zo wordt voorspeld, het zwaar te verduren. Je moet al een optimist zijn wil je de komende donkere wolken niet zien hangen. 

Een van de optimisten is de Aalsmeerse ondernemer Jan de Boer, inmiddels niet alleen in de tuinbouwwereld bekend als de ondernemer die nu al vele jaren met originele ideetjes op de proppen komt. We denken aan de originele Aalsmeerse kas op de box van het meer dan 100 jaar bestaande exportbedrijf Gebroeders Barendsen alsmede aan zijn speelse reclamebootje dat enkele jaren over de Westeinderplassen voer. Meer recent was er de succesvolle ‘karavaan’ van bloemen en groente die, ter promotie van de sector en de Floriade, door Nederland trok. En nu is er wederom het idee van ‘De Koffertjes’ ontsproten aan het speelse brein van De Boer dat hij graag aan onze lezers kwijt wil.

Vindingrijkheid
“De bewindslieden moeten gewezen worden op onze mooie sector, onze schitterende producten, onze wereldwijde inzet en vooral op onze vindingrijkheid en inventiviteit om bij tegenslag steeds weer het hoofd boven water te houden. Om die reden wil ik met vakgenoten aandacht vragen via #TROONREDEENERGIEALARM  wijzen op en voor onze sector.”

Kopstukken op Trade Fair
Weer de weg opgaan zoals enkele weken geleden met een door Nederland rijdende bloemenkas, boven op een wagen? “Nee, ik heb koffertjes laten maken waarin we met een pakkende slogan van diverse bewindslieden aandacht vragen.” En wie krijgen die koffers? “Via Lisianthuskweker gaat de wat ik noem speelse noodkreet naar VNO-NCW. Naar voormalige bekende kopstukken zoals bijvoorbeeld Jaap Kras en Jaap Bond. Uiteindelijk gaat het er om de bewindslieden uit Den Haag bijeen te roepen en een congres te organiseren, dat dan zal plaats vinden in het hartje van de tuinbouw. Samen met Ko Kolk, die op een fantastische en energiebesparende wijze Hortensia’s kweekt, willen we een congres houden dat zal plaatsvinden tijdens de Internationale Vaktentoonstelling hier in Aalsmeer. En daar wil ik dan kopstukken van ons kabinet bij betrekken.”

Carola Schouten en Jesse Klaver
De Boer zegt dat hij reeds contact had met Carola Schouten. “Die heeft in haar vorige functie al getoond een warm hart te hebben voor onze sector. Ik heb haar gisteren laten weten: Welcome back, Carola, want ze gaat nu wederom over onze branche.”

Als ander bekend ’kopstuk’ heeft De Boer Rob Jetten benaderd. De Boer: ”Het moet lukken. We willen laten zien dat het de tuinbouw met steun zal lukken te gloreren. We komen er doorheen, maar de regering moet je wel met de neus op de feiten drukken. We hebben in 2020 al  laten zien dat de tuinbouwsector over daadkracht en inventiviteit beschikt en waar kunnen we dat beter tonen dan met name tijdens de Trade Fair in de Aalsmeerse kassen. Het is een hoopgevend manifest.”

Foto’s Arjen Vos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin