Magazine als opwarmertje voor DownTown Ophelia

Over ruim een week wordt de Ophelialaan voor de tweede keer omgedoopt tot DownTown Ophelia-straat. Zaterdag 2 juni vindt dit grote evenement met een boodschap weer plaats. De organisatie doet er alles aan om publiek naar de straat te krijgen en het evenement, met onder andere een braderie, optredens, kinderspelletjes, onder de aandacht te brengen.

Om extra aandacht op de feestelijke dag te richten, is er een huis aan huis magazine gemaakt dat deze week bij iedereen op de voordeurmat valt. Daarin veel informatie over het evenement, maar ook achtergrondverhalen van een deelnemer, sponsors, Ons Tweede Thuis en kinderboerderij Boerenvreugd. Het lokale bedrijfsleven heeft bijgedragen aan het magazine door te adverteren en AalsmeerVandaag is verantwoordelijk voor de redactie. 

Het magazine is ook verkrijgbaar bij alle winkels in de Ophelialaan en te downloaden via de website.

Ogen openen
In alle winkels, bij de horeca, de kappers en op de braderie werken 2 juni mensen met een beperking. De organisatie wil laten zien dat ook zij talenten hebben. Samen met Stichting Ons Tweede Thuis wil het bestuur van DownTown Ophelia de ogen openen van ondernemers voor mensen met een arbeidshandicap.

Een deel van het opgehaalde sponsorgeld gaat naar het aan het werk krijgen en houden van mensen met een arbeidshandicap. Samen zal er een grote voorlichtingscampagne in de regio opgezet worden. Ondernemen is risico nemen. De organisatie hoopt dat ondernemers ook het risico durven te nemen tot het in dienst nemen van iemand met een verstandelijke beperking. Jobcoaches van Stichting Ons Tweede Thuis kunnen beide partijen hierin ondersteunen. Een artikel hierover is te lezen in het DownTown Ophelia-magazine.

Veel promotie
Op diverse plekken in Aalsmeer wordt promotie gemaakt voor de dag. Zo staan er op borden langs de weg en hangt er een groot spandoek bij de Aalsmeerderbrug als je Aalsmeer inrijdt. De Ophelialaan, waar op 2 juni de feestelijkheden plaatsvinden, is helemaal omgetoverd tot DownTown Ophelia-straat. Bij alle winkels hangen vlaggen en posters, er liggen flyers en op de verschillende toonbanken staat een collectebus.

De komende dagen kun je ook de Aalsmeerse ‘OPA’ (Onze Promotie Auto) tegenkomen van Cor Millenaar met daarop promotie voor DownTown Ophelia. En ook op Facebook houdt de organisatie iedereen dagelijks op de hoogte van alle ontwikkelingen. Er is veel te vertellen. 

Radio Aalsmeer
Ook Radio Aalsmeer heeft iedere zaterdag aandacht besteed aan het evenement in het speciale radioprogramma ‘Op Weg naar DownTown Ophelia’. Programmamakers Kim Maarse en Dennis Wijnhout hadden steeds interessante gasten, waaronder ook verschillende deelnemers die vorig jaar mee hebben gedaan. Komende zaterdag weer twee enthousiaste deelnemers in de radiostudio, die vertellen wat ze zoal doen in het dagelijks leven en wat ze bij DownTown Ophelia gaan doen. Er is ook een interview met een jobcoach van Ons Tweede Thuis die uitlegt waarom het zo belangrijk is dat ondernemers iemand met een arbeidshandicap in dienst moeten nemen en wat daar zoal bij komt kijken.

Morgenavond zijn bij het Vrijdagavondcafé van Ron en Deborah Karin Hulleman en Renée Maarse te gast om over DownTown Ophelia te vertellen. Hoe hebben zij het vorig jaar ervaren en zijn ze klaar voor 2 juni? En ook op de maandagavond aandacht voor het evenement. In Door de Mangel zijn Heidi Bruin en Frank Wind te gast. Zij kregen 'de mangel' door van Christiaan Sijnen van Gentlemens Place die een grote bijdrage levert aan de bijzondere modeshow.

Steentje bijdragen
Kom je 2 juni naar de Ophelialaan dan kun ook jij je steentje hieraan bijdragen. Koop een lot en maak meteen kans op mooie prijzen, vraag een leuk liedje aan bij het Glazen Huis van Radio Aalsmeer of doe wat geld in de collectebussen. Er is een braderie, een modeshow, er zijn optredens, kinderspelletjes, creatieve workshops, sportieve clinics en meer. Genoeg te doen. 

Foto's: Een stukje van de voorkant van het magazine. Frank Wind druk bezig met het ophangen van alle vlaggen in de Ophelialaan. Altijd gezellig in de studio van Radio Aalsmeer tijdens het programma 'Op Weg naar DownTown'. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel