Machineweg op de schop

Een van velen, foto: archief AalsmeerVandaag

Het is bij velen al jaren een doorn in het oog: de verkeersveiligheid op de Machineweg. Vooral ter hoogte van de kruising met de Catharina Amalialaan is het de afgelopen jaren nogal eens misgegaan. Het ene na het andere ongeval vond daar plaats. Ook de afslag de Legmeerdijk op richting Amstelveen was een kritiek punt. Daar kan het verkeer echter sinds herinrichting van die kruising, alleen nog maar richting N201. Nu gaat de Machineweg zelf op de schop. Met het aanleggen van een rotonde ter hoogte van de kruising met de Catharina Amalialaan, hoopt de gemeente de weg veiliger te maken.

Op 22 januari organiseerde de gemeente een informatieavond over de herinrichting van de weg, waar zo’n 70 belangstellenden en buurtbewoners op af kwamen. Aanwezigen waren overwegend positief over de gemeentelijke plannen, maar gaven toch ook een aantal aandachtspunten mee. Zo spraken de buurtbewoners de wens uit om de rotonde bij de Hornweg te handhaven, de maximum toegestane snelheid tussen Legmeerdijk en Japanlaan te verlagen, een afsluiting voor vrachtverkeer tussen Catharina Amalialaan en Legmeerdijk te realiseren en de geplande rotonde met de Catharina Amalialaan iets zuidwaarts te verschuiven.

Mening bewoners
De gemeente gaat kritisch kijken naar de meegegeven punten.
“Een goed, veilig en toekomstbestendig wegennet, met goede verbindingen met de regio zijn belangrijk voor Aalsmeer,” zegt wethouder Robert van Rijn in een persbericht van de gemeente. Hij zegt blij te zijn dat er nu een goede, veilige rotonde komt bij de Catharina Amalialaan. “Uiteraard is de mening van de bewoners over deze plannen waardevol voor ons. Nu we de aandachtspunten van de bezoekers hebben meegekregen, kunnen die waar mogelijk een plek krijgen in de verdere uitwerking van de plannen.”

De werkzaamheden aan de Machineweg, tussen Legmeerdijk en de kruising met de Aalsmeerderweg, zullen in fases worden uitgevoerd en gaan grofweg drie jaar in beslag nemen. De start zal dit jaar nog gaan plaatsvinden. Meer informatie over wegwerkzaamheden in Aalsmeer vindt u op de website van de gemeente.

Tekstbewerking: Mariëlle Wegman, foto’s: bovenaan de tekst (archief AalsmeerVandaag), inzetfoto wethouder Van Rijn (bron: gemeente Aalsmeer)

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin