Lintje voor Dick Piet tijdens tiende filmavond

Door: Arjen Vos. Terwijl een volle feesttent zich na de pauze opmaakte voor het tweede deel van de nostalgische films, verscheen op de drie schermen plotseling een testbeeld vol ruis met daarop de tekst ‘No Signal’. Bij organisator en presentator Dick Piet moet de schrik hem om het hart zijn geslagen. Dit stond niet in het script. Toen de burgemeester met ambtsketen ten tonele verscheen, ging hem ongetwijfeld iets dagen.

Voor iemand als Dick Piet die graag zelf de regie in handen houdt, vroeg het om enige mate van overgave. Voor de honderden mensen in de zaal liet hij de fraaie woorden van Gido Oude Kotte over zich heen komen. Dat hij al zoveel jaar betrokken is bij de Feestweek bijvoorbeeld. Tussen 1995 en 2008 was hij samensteller van de Feestweekkrant om enkele jaren later het initiatief voor de nostalgische filmavonden te nemen. Ook zijn bijdragen aan de Facebookpagina ‘Je bent Aalsmeerder als…’ en de columns voor AalsmeerVandaag bleven door de burgemeester niet onbenoemd: “Je hebt hart voor Aalsmeer en geeft op kritische en humoristische wijze aan hoe dingen beter kunnen. De rode draad is duidelijk: Aalsmeer, historie en schrijven. Met jouw kennis over het Aalsmeerse verleden en je opgebouwde archief sla jij een continue brug tussen het verleden en heden. Met je bijdrage aan de samenleving zorg jij ervoor dat wij het Aalsmeer van vroeger niet vergeten. Mensen beschrijven jou als punctueel, gedreven, een perfectionist, betrokken en toegewijd.”

Welgemeend
Genoeg argumenten en van verschillende kanten aangedragen om een Koninklijke onderscheiding te rechtvaardigen. Ook al gaf Dick Piet even later aan dat hij vele mensen kent die een onderscheiding veel meer verdienen dan hij, werd hij door de aanwezigen beloond en bedankt met een warm en welgemeend applaus.

Successtory
Zo liep de filmavond geheel buiten Dick Piets schuld om een dikke tien minuten uit. Maar niemand die daar om maalde. De aanwezigen smulden als vanouds van de beelden van vroeger waarbij diverse corsofilms werden vertoond en er een groot gevoel van heimwee werd opgewekt naar lang vervlogen tijden. Dat gezamenlijk wegzwijmelen bij dat wat geweest is blijft een successtory waarvan het einde voor de liefhebbers hopelijk nog lang niet in zicht is.

(Foto’s Arjen Vos)

2 reacties

  1. Dick, van harte gefeliciteerd met je lintje. Super hoor, je hebt het echt verdiend. Wat een prestatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin