Lezerspost: Volgens dorpsraad is tweede super wél mogelijk

Albert Heijn Kudelstaart (Foto archief AV/Arjen Vos)

Door: redactie. Het was een drukbezocht bewonersoverleg maandag 30 januari. De grote zaal van het dorpshuis was met meer dan honderd bezoekers flink gevuld en af en toe liepen de emoties zo hoog op dat voorzitter Jaap Overbeek, die onderstaand verslag maakte, moest ingrijpen om de sfeer goed te houden. Het hoofdthema van de dorpsraad Kudelstaart was de tweede supermarkt. Ook de ontsluiting van Westeinderhage kwam uitgebreid aan de orde.

Toen de startnotitie Hoofdweg-Zuid vorig jaar in de gemeenteraad werd vastgesteld heeft de raad de supermarkt uit dit bestemmingsplan geamendeerd en het college opgeroepen onderzoek te doen naar een alternatieve locatie bij het winkelcentrum. Niet dat dit niet eerder was onderzocht, maar de gemeenteraad wilde het nog een keer bekeken hebben.

Knoppen draaien
Bureau Ginder heeft dit onderzoek uitgevoerd en op basis van het eindrapport van dit bureau heeft het college besloten dat er voorlopig geen marktruimte is voor een tweede supermarkt. Het rapport van Ginder werd toegelicht door de ambtenaar economische zaken. Hij kreeg veel kritiek en hoon over zich heen. Het bleek dat de dorpsraad zich ook al verdiept had in het rapport en zij kwam tot de conclusie dat als je aan de knoppen klantenbinding en oppervlakte draait de tweede supermarkt veel eerder in beeld komt dan het college doet geloven. De meer dan honderd aanwezigen riepen het bestuur van de dorpsraad op een zienswijze in te dienen bij het college.

Ontsluiting Westeinderhage
Een ander belangrijk onderwerp dat op de agenda stond was de ontsluiting van Westeinderhage op de Bilderdammerweg ter hoogte van Geerland. Ook hierover was een rapport verschenen op verzoek van de raad met als vraag wat de meest veilige ontsluiting zou zijn. In de commissievergadering van januari hadden diverse fracties hun twijfels geuit over dit onderzoek. Het chronologisch doorlopen van de procedure toonde dat er veel concepten met de omwonenden zijn gedeeld voordat het definitieve rapport naar de gemeenteraad kon. Een belangrijke en ingrijpende wijziging was de uitkomst na de eerste versie van het rapport waarin nog een rotonde werd geadviseerd.

Second-best
Echter, bij nadere detaillering en intekening bleek dit op deze locatie toch niet haalbaar. Het advies wijzigde daartoe in een second-best oplossing, een reguliere viersprong. De gemeenteraad wil nu een gesprek met de opsteller van het rapport om hem aan de tand te voelen hoe hij tot dit gewijzigde inzicht is gekomen. De verkeerscommissie van de dorpsraad is al een stap verder en heeft zich over de herinrichting van de Bilderdammerweg gebogen en een advies aan de gemeente opgesteld. De aanwezige gemeenteraadsleden hebben aandachtig geluisterd en zich niet gemengd in de discussie.

Groen en spelen
Het groenonderhoud en de renovatie van enkele speelplaatsjes kwamen er bekaaid af met zulke belangrijke onderwerpen, alhoewel bleek dat daar ook de nodige kritiek op is. Het groen wordt met de botte bijl gekortwiekt en de renovatie van de speelplaatsjes wordt ieder jaar weer uitgesteld vanwege onvoldoende budget. De dorpsraad gaat hierover in gesprek met de gemeenteambtenaren en hoopt in het Bewonersoverleg van 24 april meer informatie te hebben.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin