Lezerspost: ‘Experiment van Harbers onacceptabel’

(Foto archief AV/Arjen Vos)

De stichting Recht op Bescherming tegen Vliegtuighinder (RBV) reageert in Lezerspost op de zogenaamde ‘experimenteerregeling’ van minister Harbers.

Het experiment van minister Harbers
Minister Harbers heeft de bewoners in de Schipholregio krimp beloofd. Maar wat blijkt, door een foute berekening kan hij dat niet waarmaken. De minister wil namelijk Schiphol alle ruimte geven om koste wat het kost de hub-functie (de overstappers) van de luchthaven in stand te houden.

En daarom komt de minister met een zgn. ‘experiment’ uit de hoge hoed, dat ten koste gaat van de gezondheid van inwoners. De minister wil de geluidsgrenzen voor vliegtuiglawaai in bepaalde gebieden flink oprekken, waardoor inwoners te maken krijgen met nog meer geluidsoverlast. Een ware nachtmerrie. Deze voorgestelde ‘experimenteerregeling’ geldt voor een jaar en kan eventueel met nog een jaar worden verlengd. 

Onze gezondheid komt verder in gevaar
Dat vliegtuiglawaai invloed heeft op onze gezondheid is al langere tijd bekend. En ook dat de huidige geluidsnormen fors hoger liggen dan wat de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) uit oogpunt van gezondheid toelaatbaar acht. In feite speelt de minister met deze experimenteerregeling met onze gezondheid.  

Onacceptabel
Stichting Recht op Bescherming tegen Vliegtuighinder vindt dit experiment onacceptabel en geeft aan dat een gezonde leefomgeving een mensenrecht is en dat krimp ten gunste moet komen van iedereen in de Schipholregio.

De overheid geeft iedereen die dit aangaat de mogelijkheid om op deze regeling te reageren. Gebruik daarvoor de link: internetconsultatie.nl/experimenteerregeling_schiphol/b1 en klik vervolgens op: ‘reageren op deze consultatie’. Dit kan tot en met 23 februari aanstaande.

Lees vorig bericht

Boerenvreugd zoekt vakmensen voor bouwproject

Lees volgend bericht

Total Copy Service verhuist naar Zijdstraat


5 Reacties

  • Volgens mij begint het tjjd te worden dat we als bewoners gaan opstaan. Genoeg gepraat. Ik weet wel een maniertje hoe we de luchthaven eens flink kunnen dwarsbomen.

  • Laten we proberen het tegen te gaan

  • en zo worden/zijn we weer belazerd door de old boys

  • misschien helpt het niet.maar als we niet reageren wordt het alleen maar erger

  • Tja een internetconsultatie.. dat kennen we. De vorige ging over het openstellen van de Aalsmeerbaan voor nachtvluchten. Ruim 1200 bezwaren kwamen er binnen. Zonder pardon is dit van tafel geveegd. Kansloos iets..

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *