Lezerspost: ‘Bouw meer betaalbare woningen’

Nieuwbouw Stommeerhof (Foto archief AV?Arjen Vos)

In de rubriek Lezerspost een schrijven van de PvdA fractie Aalsmeer-Kudelstaart.

PvdA Aalsmeer-Kudelstaart heeft het gemeentebestuur van Aalsmeer vragen gesteld over de bouw van betaalbare woningen. Dit vanwege een brief aan de raad over deelname aan de Metropool Regio Amsterdam (MRA), waarin het college aangaf niet van plan te zijn een aanvaardbaar aantal betaalbare woningen te bouwen voor jongeren, leraren, politie en niet-grootverdieners in Aalsmeer.

Het college weigert om 30 procent sociale huur in Aalsmeer te realiseren. Dit wijkt af van de overeenkomst met de MRA en met plannen vanuit het Rijk om de woningnood te doen verminderen Dit besluit gaat de behoefte van Aalsmeerders aan betaalbare woningen in zijn geheel voorbij.

De PvdA Aalsmeer-Kudelstaart heeft over dit besluit vragen gesteld aan het college en roept de coalitievormende partijen op om zich in te zetten voor de bouw van betaalbare woningen. Het is van belang dat het gemeentebestuur rekening houdt met de behoeften van alle inwoners in de gemeente, ongeacht hun inkomen of vermogen. Het bouwen van betaalbare woningen is essentieel om de woningnood aan te pakken.

Als de coalitiepartijen volharden in het standpunt van het college, dan lijkt Aalsmeer zich af te wenden van mensen met een lager inkomen en vermogen. Hierdoor worden zij gedwongen op zoek te gaan naar huisvesting buiten de gemeente. Dit is verre van wenselijk en daarom is het belangrijk dat er snel én daadkrachtig actie wordt ondernomen om de woningmarkt in Aalsmeer te verbeteren. De PvdA Aalsmeer-Kudelstaart hoopt dat de coalitie zal instemmen met de bouw van betaalbare woningen en vasthoudt aan de 30 procent sociale huur. Alleen zo kunnen we een daadwerkelijke bijdrage leveren aan het verminderen van de woningnood in de gemeente.

In de commissie van 9 mei staat dit onderwerp op de agenda, een ieder is hier over te komen inspreken. Meld u hiervoor aan bij de griffie Aalsmeer of neemt u contact met ons op. Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met aalsmeer.pvda@gmail.com 

Fractie PVDA Aalsmeer-Kudelstaart

Eén reactie

  1. Het is inderdaad belangrijk dat er ook voor de sociaal zwakkere mensen in onze samenleving voldoende goede duurzame woningen beschikbaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin