Let’s Go en Stay Home

Een bijzondere tijd, vraagt om bijzondere initiatieven. Overal om ons heen komen particulieren en bedrijven met plannen en acties om de positiviteit hoog te houden. Voor medewerkers van Radio Aalsmeer is dat niet anders. Na een periode van – letterlijke – radiostilte rondom het jeugdprogramma ‘Let’s Go’, wordt deze maandag weer voor het eerst uitgezonden. Niemand minder dan oud-Radio Aalsmeerder Kim Maarse neemt plaats achter de microfoon.

Het idee is ontstaan doordat Kim, zelf moeder van twee, de hele dag bezig is invulling te geven aan de tijdsbesteding van de kinderen. De keuze voor het tijdstip van het programma is gevallen op het uurtje tussen 17:00 en 18:00 uur. Kim: “Je bent ze de hele dag aan het entertainen en dat tijdstip is het moment waarop je denkt ‘Help’. Met het programma krijgen de kinderen weer een vast momentje aan het eind van de dag”. Is het programma een blijvertje? “In principe is het een tijdelijk programma. Zolang de scholen dicht zijn, dus sowieso tot 6 april, blijf ik Let’s Go maken. Wat er daarna gebeurt zien we dan wel weer”.

Skype
Het programma richt zich op basisschool-leerlingen en is bedoeld om kinderen een positieve impuls te geven, om de dag goed af te kunnen sluiten. Het oude Let’s Go was heel erg gericht op het ontvangen van gasten in de studio. In deze tijd is dat even niet mogelijk, en worden middelen als Skype en sociale media aangewend. Het is de bedoeling dat kinderen op deze manier weer met elkaar in contact komen. Kinderen sturen zelf de inhoud van het programma. “Het is maar net waar zij behoefte aan hebben,” zegt Kim, “zo kunnen zij plaatjes aanvragen, groetjes doen aan bijvoorbeeld grootouders, maar ook foto’s en filmpjes insturen die uitgezonden worden via het tv-kanaal van Radio Aalsmeer.” Maar ook als de kinderen corona-gerelateerde vragen hebben, zorgt Kim voor iemand die deze vragen kan beantwoorden.

Verschillende basisscholen reageren enthousiast en ondersteunen dit initiatief van Radio Aalsmeer door ruchtbaarheid te geven aan het hernieuwde programma dat dagelijks te beluisteren is.

Tekst: Mariëlle Wegman, foto: Radio Aalsmeer/Arjen Vos

Lees vorig bericht

Aalsmeer/Aalsminder: Karin Eveleens

Lees volgend bericht

‘Zaai’ oogst lof maar ook kritiek met bloemenverkoop


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *