Legmeerdijk bij veilingingang tijdelijk dicht

De Legmeerdijk/N231 tussen de Lakenblekerstraat en de nieuwe N201 is de komende weken bij tussenpozen gesloten voor doorgaand verkeer. Dit omdat de provincie Noord-Holland een nieuw kruispunt ter hoogte van de hoofdingang van FloraHolland laat aanleggen.

Het kruispunt bij de bloemenveiling wordt komende vrijdag vanaf 18.00 uur voor het eerst afgesloten. Het is het gehele weekend dicht. Maandag 6 oktober om 5.00 uur 's morgens wordt het kruispunt weer tijdelijk vrijgegeven, tot vrijdag 10 oktober 18.00 uur. Daarna is er bijna tien dagen geen doorgaand verkeer mogelijk. De werkzaamheden zullen zijn afgerond op maandag 20 oktober om 5 uur in de ochtend.

Vertragingen
Ook wanneer de Legmeerdijk tijdens de periode van de wegwerkzaamheden open is, zal er sprake zijn van vertragingen, zo waarschuwt de provincie. Omleidingsroutes worden met borden aangegeven. Voor buspassagiers verandert er niks, de bestaande haltes op en om de veiling blijven gehandhaafd.

Veilingverkeer zal de komende weekenden gebruik kunnen maken van de achteruitgang van FloraHolland aan de Zwarteweg. Op werkdagen in de week van 13 oktober kunnen (vracht)auto's met bestemming veiling wel over de Legmeerdijk het terrein op.

Nieuwe opstelstroken
De provincie meldt dat reconstructie van het veilingkruispunt noodzakelijk is vanwege de komst van de nieuwe N201. Want het kruispunt is nog gericht op de oude situatie, toen de N196 nog N201 was. Er komen op de Legmeerdijk nieuwe opstelstroken richting veiling en verkeerslichten en lichtmasten worden vernieuwd.

De provincie maakt van de gelegenheid gebruik groot onderhoud te laten doen aan het asfalt op de weg tussen het stapelwagenviaduct en de Lakenblekerstraat.


 

Eén reactie

  1. Beetje onzin om het gedeelte richting N196 nu weer te gaan versmallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel