‘Lang zal je lezen’ tijdens Kinderboekenweek

Het is weer Kinderboekenweek. Een feest dat dit jaar voor de zestigste keer gevierd wordt. Op scholen en in winkels wordt er uitgebreid aandacht aan besteed. Het thema van de Kinderboekenweek, die overigens langer dan een week duurt, is ‘Feest’. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd in Aalsmeer en Kudelstaart van 1 t/m 12 oktober.

Tijdens de Kinderboekenweek zijn er twee speciale uitgaven verkrijgbaar in de boekwinkels. Het Kinderboekenweekgeschenk krijg je cadeau bij aankoop van minimaal tien euro aan kinder- of jeugdboeken. Dit jaar is het geschenk ‘Zestig spiegels’ en het is geschreven door Harm de Jonge. Jongere kinderen kunnen genieten van het Kinderboekenweek Prentenboek, gemaakt door Marit Törnqvist en te koop voor € 6,95.

Opa en Oma Middag
In de boekenwinkels is de Kinderboekenweek altijd een hoogtepunt. Zo ook in Boekhuis Aalsmeer. Zaterdagmiddag werd de Opa en Oma Middag georganiseerd. Er kwamen veel opa’s en oma’s naar de Zijdstraat met hun kleinkinderen voor een feestelijke middag. Maar ook ouders kwamen een kijkje nemen. Samen deden ze boekspelletjes, zoals boekbowlen en boekmemory. Ze konden genieten van allerlei lekkernijen, waaronder snoepjes en muffins. Iemand van Amstelland Bibliotheken las die middag voor uit vrolijke kinderboeken.

In Aalsmeer Centrum werd een boekenmarkt georganiseerd en ook Boekhuis Aalsmeer en hun Outlet Store, die overigens nog tot het einde van het jaar geopend blijft, waren  vertegenwoordigd met een kraam.

Iedereen die tijdens de Kinderboekenweek een aankoop doet bij het Boekhuis mag de kassabon in de daarvoor bestemde doos doen en kans maken op een leuke prijs. De winnaar wint een familieticket ter waarde van € 54,- voor de theatervoorstelling Pluk  van de Petteflet in het Crown Theater.

Boekenmarkt en boekenbal
Ook op scholen zijn er boekenactiviteiten en tentoonstellingen. Overal wordt extra veel voorgelezen.  Op de OBS Kudelstaart lag woensdag de rode loper uit en mochten alle kinderen zich uitdossen in feestelijke kleding. Het thema is tenslotte feest. De school was vrolijk versierd met slingers en ballonnen en ook de leerkrachten waren verkleed.

De OBS-leerlingen doen vrijblijvend mee aan een boekspaarproject, waarbij ze iedere week een klein bedrag mee naar school nemen om voor boeken te sparen. Bij de opening van de Kinderboekenweek was er een grote boekenmarkt in de gymzaal waarbij The Read Shop boeken verkocht. Geholpen door de boekspaarouders en groep 8 leerlingen konden de leerlingen met hun gespaarde bedrag leuke boeken uitzoeken.

De Kinderboekenweek wordt op de OBS feestelijk afgesloten met een boekenbal waarbij de kinderen optredens verzorgen.

Foto's: de boekenmarkt op OBS Kudelstaart werd druk bezocht. Voorlezen bij Boekhuis Aalsmeer (foto Constantijn Hoffscholte). OBS-leerlingen gingen verkleed en over de rode loper de school in bij het begin van de Kinderboekenweek (foto's Ilse Zethof)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin