Fietsen door Lakenblekerstraat wordt veiliger

Door: Arjen Vos. Vanaf komende week wordt de Lakenblekerstraat op bedrijventerrein Hornmeer een stuk veiliger voor fietsers. Vanavond begint de aannemer met het aanbrengen van fietsstroken. Om het verkeer zo min mogelijk te hinderen worden de werkzaamheden uitgevoerd tussen 19.00 uur en 05.00 uur. Tijdens de werkzaamheden is een halve rijbaan beschikbaar. Verkeersregelaars worden ingezet om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Op de Lakenblekerstraat geldt een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. Naast motorvoertuigen maken veel fietsers gebruik van deze straat, waaronder scholieren. Doordat de weg door het bedrijventerrein loopt is er ook veel vrachtverkeer. AalsmeerVandaag maakte al eerder melding van het ontbreken van fietsstroken. Vanwege de werkzaamheden aan het nieuwe busstation en het kruispunt op de Legmeerdijk, worden fietsers vanuit- en richting Uithoorn de laatste tijd omgeleid over de Lakenblekerstraat en het veilingterrein van Flora Holland Zuid. Over die route klinken regelmatig klachten van fietsers die bij de Poelweg voor een gesloten hek staan en een heel stuk moeten omfietsen om hun weg te vervolgen.

De aan te brengen fietsstroken komen aan weerszijden van de weg, zijn twee meter breed en worden gescheiden van de rijbaan met onderbroken strepen. Doordat de stroken de weg visueel smaller laten ogen, moeten ze voor een reducerend effect zorgen wat betreft de snelheid van auto’s en vrachtwagens.

Foto archief AV

2 reacties

  1. Heel verstandig om het aan te passen.
    De veiligheid staat voorop .
    Een verbetering voor alle partijen ,het komt de verkeersveiligheid ten goede.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel