Kwartetten met Aalsmeerse plaatjes

Aalsmeer is een ondernemende gemeente. Achter vele voordeuren schuilt een bedrijf, groot of klein en bij velen zit het ondernemerschap er al vroeg in. Zo ook bij vijf Westplas-leerlingen die vanuit de Businessklas de opdracht kregen een minionderneming op te zetten.

De derdejaars Mavo-leerlingen Gijs de Koff, Pelle Veen, Pascal Mahieu, Rick van der Zwaard en Priscilla Jongkind (foto boven van links naar rechts) hadden samen met hun leerkracht Ronald Pordon bedacht om een nieuw spel op de markt te brengen. Maar wat is dan origineel? Al snel kwam het idee om een Aalsmeers spel te ontwerpen, want na onderzoek bleek dat er niets recents was. Het werd een kwartet, Aalsmeer door de ogen van jonge ondernemers.

Acht categorieën
Een plan werd geschreven en een eerste opzet gemaakt. De leerlingen hadden het geluk dat één van de vaders bij een drukkerij werkt waardoor de kostprijs van het laten drukken niet hoog was. Optimaal gebruik maken van je netwerk hoort uiteraard ook bij het zaken doen. De verkoopprijs werd bepaald op vijf euro. De leerlingen mogen er vanuit de school zelf een beetje aan verdienen. 

Het kwartet bestaat uit 32 kaartjes met acht categorieën. De leerlingen gingen op pad om foto’s te maken en te verzamelen van cafés, supermarkten, monumenten, scholen, restaurants, attracties, sport en evenementen, waarbij gekozen is voor de Feestweek, Pramenrace, DownTown Ophelia en de kermis.

Verkoop
Net voordat het kwartet klaar was stonden de jonge ondernemers met een kraampje op de jaarlijkse Wintermarkt in hun school. Met alleen een voorbeeld hebben ze al twintig kwartetten verkocht en later kwamen daar nog vele exemplaren bij via de mond-tot-mond reclame. Inmiddels zijn ze alweer toe aan de tweede druk en zijn er ruim 60 verkocht. 

Het vijftal wil het spelletje gaan verkopen tijdens Koningsdag en op de Geraniummarkt. Ook gaan ze binnenkort langs bedrijven. Ze zijn nog in onderhandeling met een paar winkels, want hoe mooi zou het voor ze zijn als het kwartet in een winkel te koop is.

Wie het kwartet wil bestellen kan mailen naar aalsmeerskwartet@gmail.com. De leerlingen nemen dan contact op en zorgen ervoor dat het spel wordt bezorgd. De Businessklasleerlingen hebben ook een Facebook-pagina.

Tekst: Ilse Zethof, foto's Arjen Vos

(advertentie)

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin