Kudelstaartse familienamen in Westeinderhage

Door: Arjen Vos. Hoewel de eerste paal nog lang niet geslagen is en ook de aanleg van straten dus nog ver weg is, zijn de straatnamen van nieuwbouwwijk Westeinderhage al wel in beeld. Dorpsraad Kudelstaart laat in haar nieuwsbrief weten dat de straatnaambordjes voorzien zullen worden van lokaal bekende familienamen.

De Dorpsraad weet dus meer maar geeft bij monde van voorzitter Jaap Overbeek aan, niet veel meer bekend te willen maken dat wat er in de nieuwsbrief staat. Hij schrijft daarin dat de nieuwe straten allemaal vernoemd zullen worden naar voormalige inwoners van Kudelstaart die iets betekend hebben voor de gemeenschap en dat gedacht moet worden aan bijvoorbeeld een Zwarthuisstraat of Buskermolenpad.

Wachten op onthulling
Desgevraagd geeft Overbeek aan inderdaad bij de straatnamencommissie een preview te hebben gekregen in de vernoemde personen maar het niet fair te vinden om nu al de namen prijs te geven: “Het zijn allemaal prominente Kudelstaarters uit het verleden die allen reeds zijn overleden. Alle families zijn achterhaald en geïnformeerd. We wachten op de onthulling van de straatnaambordjes.”

Dat kan dus nog wel even duren, de bouw gaat pas in 2023 van start. Tot 27 januari ligt het ontwerp-bestemmingsplan ter inzage op het raadhuis en kunnen er nog zienswijzen worden ingediend.

Afbeelding: gemeente Aalsmeer

 

Lees vorig bericht

Acht jaar cel voor Kwakelse cokedealer

Lees volgend bericht

Gastcolumn: ‘Ten einde raad’


2 Reacties

  • Leuk, ik kan me zo voorstellen , Rooie Willem hof, pastoor Thomas van Zanten straat, Hein Lamerslaan, Tinus Vinkstaat, Zwarthoed plein .

  • Misschien prettig om ook meteen een stroomaansluiting aan te vragen voor project…

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *