Kudelstaart vlagt met eigen vlag

Door: Mariëlle Wegman. De vlag die in het jaar 1988 werd uitgebracht om het 750-jarig bestaan van Kudelstaart op te sieren, is nieuw leven ingeblazen en prijkt al aan een enkele Kudelstaartse gevel. Initiatiefnemer en aanjager van de vlaggenactie is de politieke partij Absoluut Aalsmeer in samenwerking met Total Copy Service. “Tijdens het vlaggen van de Aalsmeerse vlag gedurende de feestweek was het een genot om door Aalsmeer te rijden. Om de saamhorigheid te vergroten willen wij nóg meer kleur geven aan onze gemeente. Juist nu we veel thuis zitten en vaker door de buurt wandelen of fietsen,” aldus Absoluut Aalsmeer op Twitter.

Het dorp Kudelstaart dat aanvankelijk Schonedorp heette, werd in twee delen bij de gemeente Aalsmeer gevoegd. In 1812 het Hollandse gedeelte en in 1820 volgde het Stichtse deel. Van een eigen vlag en gemeentewapen is nimmer sprake geweest.

Blijk van erkenning
Volgens Kudelstaarter in hart en nieren, Eppo Buskermolen, is de vlag een blijk van erkenning die de kern verdient. Zaterdag togen Absoluut Aalsmeer, vergezeld door Fractie Judith Keessen, langs Kudelstaartse ondernemers en sportverenigingen om deze moed in te spreken in deze lastige tijd en hen te verrassen met een exemplaar van de vlag. Ook burgervader Oude Kotte heeft een exemplaar in ontvangst mogen nemen.

Inwoners van Kudelstaart die ook wel te porren zijn voor het vergroten van de saamhorigheid kunnen terecht op de webshop van Total Copy Service

Foto Marielle Wegman

2 reacties

  1. Ik was benieuwd wat vor vlag dit was. Na het opzoeken ben ik er nu achter gekomen.
    Heelmooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel