‘Kudelstaart beter af met Lidl’

Jan Tas doet in de rubriek Lezerspost een ultieme poging supermarkt Lidl uit het centrum weg te houden. Hij vindt Kudelstaart als vestigingsplek veel zinvoller. Klik hier voor zijn bijdrage.

 

5 reacties

  1. Dat de Lidl zelf bepaalt waar ze zich vestigen en om welke redenen ze een bepaalde locatie voor ogen hebben wordt puur vanuit het ondernemerschap bepaald. Ze zullen hier vast een strategie voor ontwikkeld hebben en deze is volgens mij zeer succesvol. Dat de LIdl blijkbaar geen interesse heeft in Kudelstaart lijkt mij helder, maar wat men ook moet beseffen is dat al die andere supermarkten ook geen interesse hebben. Blijkbaar is Kudelstaart toch niet zo interessant als sommige bewoners denken. Wat mij wel verbaast heeft is dat juist een Rabobank, DE bank van ondernemers en DE lokale bank, de stap zet om een locatie aan juist een organisatie als de Lidl te verkopen…. Al die grote supermarkten zijn een van de laatste nagels aan de doodskist van de lokale middenstand. Was een supermarkt niets meer dan een plek waar je een pot pindakaas kunt kopen en een pak melk, door de branchevervaging verkopen ze ook kleding, tuinstoelen, etc. Kortom een lokale bank helpt indirect mee aan de leegstand van de Zijdstraat. En dat vind ik verbazingwekkend.

  2. Een reactie op de reacties. Dhr. Dick Piet: Ik heb geenszins willen zeggen dat een kleine niet volwaardig kan zijn. Meer juist was geweest, als ik had geschreven: AH Kudelstaart kleiner is dan AH Praamplein. Enkele maanden geleden had in een reactie geschreven: “het is niet denigrerend bedoeld.” Grappig dat ik dat woord nu weer als een boemerang terugkrijg. Dhr. Paul Lookman: Eerst zou de Lidl in het gebouw komen waar nu de Deen is gehuisvest. Nu komt de Lidl op de Rabolocatie en misschien straks wel op de plaats van de oude bibliotheek in Kudelstaart. Dhr. Lookman schrijft: “Men zal ook wel naar Kudelstaart hebben gekeken, maar die als optie hebben verworpen.” Ik vraag mij af of ze überhaupt wel naar K’staart hebben gekeken en zo ja of daar de optie bibliotheek als locatie bijzat. Het idee van Marcel Maarse: het terrein van Piet, naast de N196 als locatie, lijkt mij voor de Lidl het meest ideaal.

  3. Misschien niet helemaal een eerlijk voorbeeld op dit moment, maar toch. Kijk nu eens naar de chaos die er ontstaat bij de verkeersafwikkeling, Uiterweg, Zijdstraat, Van Cleeffkade, door de tijdelijke stoplichten, ten behoeve van de werkzaamheden op de Uiterweg. En dan is dit nog zonder de verkeersbelastng van Lidl! Shownieuws maakte er vandaag opname van het ‘gevaarlijkste’ kruispunt van Aalsmeer. De aanleiding was uiteraard de ‘botsing’. Maar de ,net niet, botsingen, bepalen wel het beeld van onveilig gevoel. Populisme!? Je zal er maar lopen met je tweejarige kleinkind op het zebrapad en er komt zo een wegpiraat kort de hoek om. Het gebeurde me wel vandaag. Wethouder, u ontraad uw raad (PACT) de motie tegen Lidl in te dienen, om nog eens te gaan praten met deze super. Toch raad ik u aan, niet alleen te luisteren naar uw raad, maar ook naar uw burgers. Ga praten!

  4. Als men naar de groei van Lidl in Europa kijkt, dan mag men respect hebben voor deze Duitsers. In hun expansieplannen weten die heel goed wat ze doen. De vestigingsplanning wordt nauwkeurig uitgekiend, in functie van harde sociodemografische gegevens. Een vestiging moet een zekere ’traffic’ kunnen verwerven, op korte tijd gaan renderen. Een ex-banklocatie voldoet aan veel van die eisen. Het “moois” dat de auteur voor ogen staat moet niet aan die eisen voldoen en kan dus elders een plaatsje krijgen. Een een-tweetje met Rabo lijkt mij vergezocht. Lidl praat met iedereen over potentiële vestigingsplaatsen. Men zal ook wel naar Kudelstaart hebben gekeken, maar die optie hebben verworpen. Over de verkeersproblematiek kan ik mij niet uitspreken, maar de conclusie van de auteur riekt wat mij betreft toch wat naar populisme.

  5. Jan Tas schrijft: “… Kudelstaart. Tienduizend inwoners met een kleine zelfbedieningswinkel…” Hij doet wel erg denigrerend over de volwaardige AH-supermarkt die daar is gevestigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin