Kosten Seringenpark op gebruiker verhaald

Na vele jaren werk is het Seringenpark eindelijk 'af'. Onlangs werd de laatste hand gelegd aan de beschoeiingen en ook het probleem met opborrelend kwelwater is inmiddels verholpen. De gemeente belooft dat bezoekers voortaan met droge voeten door het park kunnen wandelen. Nieuwe seringen zijn geplant, molshopen glad gestreken en de aangekondigde betaalautomaat heeft zijn plek in het park inmiddels gekregen.
 
Voor wie het gemist heeft, de wens om een betaalautomaat in het park te plaatsen, kwam van de Seringenpark werkgroep zelf. De vrijwilligers, ook al verantwoordelijk voor de komst van het insectenhotel, waren van mening dat het niet meer dan logisch is dat de gebruikers van het park om een financiële bijdrage mag worden gevraagd wanneer zij het park betreden.
 
Trekpleister
“De laatste renovatieronde heeft flink meer gekost dan verwacht. Maar die investering was het dubbel en dwars waard,” laat de woordvoerder van de werkgroep weten. De gemeente ziet het park, vooral wanneer het straks in bloei staat, als een toeristische trekpleister van formaat. Er wordt niet alleen gemikt op de toeristen die Amsterdam en de Bloemenveiling aandoen. Ook voor zogenaamde ‘transito-passagiers’ op Schiphol is het Seringenpark een uitkomst. In plaats van uren moeten wachten op een aansluitende vlucht, kunnen ze die tijd nu op een veel aangenamer manier doorbrengen. Namelijk door de typisch Aalsmeerse bloemen te komen bewonderen. De ongeveer 150 verschillende variëteiten die geplant zijn, zijn een unicum in de wereld.
 
Diverse busondernemingen hebben al toegezegd de bestemming in hun aanbod van dagtrips op te nemen. Het wordt straks dus kiezen voor de ‘overstappers’; wordt het de Keukenhof of het Seringenpark?
 
Voldoende
De automaat heeft gistermiddag een plek gekregen bij de ingang van het park. “Om te beginnen moet één automaat voldoende zijn,” laat de gemeentevoorlichter weten. De meeste mensen komen het park via de Jac. P. Thijsselaan binnen dus is dat volgens de gemeente de meest voor de hand liggende plek.
 
Kortingskaarten
De entreeprijs voor betreden van het park is bewust laag gehouden om mensen niet te ontmoedigen de natuur in te gaan. De bescheiden bijdrage van 20 cent voor een dagkaart moet volgens de gemeente door iedereen op te brengen zijn. Overigens is het ook mogelijk een maandkaart te kopen. Die is bij de automaat verkrijgbaar voor vijf euro. Ook zijn er groepskaarten met korting verkrijgbaar. Dit is vooral bedoeld om picknicken en educatieve uitstapjes voor schoolklassen te stimuleren. Om de aantrekkelijkheid voor dieven te minimaliseren, kan er uitsluitend met PIN worden betaald.
 
Coulant
Wie aangetroffen wordt zonder geldig toegangsbewijs, hoeft niet direct te vrezen voor een boete. De eerste maand zijn de BOA’s nog coulant en zullen overtreders nog in de gelegenheid worden gesteld alsnog een kaartje te trekken. Na de proeftijd wordt er wel beboet. Maar ook die opbrengst zal weer terug vloeien naar de kas voor parkonderhoud.
 
Foto: vanaf vandaag kan er gebruik worden gemaakt van de betaalautomaat bij de entree van het Seringenpark. Foto Arjen Vos 

8 reacties

  1. En Eppo, dat wordt wel dokken dan als je er dagelijks gebruik van gaat maken…….. elk kwartaal.

    Behalve natuurlijk dan op 1 april want dan haha kwaakt de kikker in je … park.

  2. Is het nou die betaalautomaat of die belofte van de gemeente over droge voeten?

  3. Leuk! Kan me trouwens de bordjes ‘balspel verboden’ en ‘verboden voertuigen in het park te brengen’ nog goed herinneren. Bij overtreding nam oom agent je bal mee. Waarschijnlijk voor zijn eigen kind(eren).

  4. Ik vind het een hele logische maatregel. Het is natuurlijk ook bedoeld om te voorkomen dat de tijdelijke bewoners van het migrantenhotel aan de Molenvliet, de hele dag in het Seringenpark gaan hangen. Een prima maatregel van het College. ????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin