Kosten noch moeite gespaard bij intocht sinterklaas

(bevat filmpje) Zijn verjaardag is pas over drie weken maar Sinterklaas pakte bij zijn aankomst in Aalsmeer al groots uit. Niet één maar twee stoomboten waren ingezet om de heiligman en zijn gevolg via de Ringvaart naar de aanlegplaats bij het Zorgcentrum af te zetten. Een leger van 65 zwarte pieten vergezelde de sint.
Het aanzien van de kade bij het Zorgcentrum was anders dan vorig jaar vanwege de nieuwe corridor die tussen de twee vleugels is aangelegd. Dat bleek fijn voor de bewoners van het zorghuis die vanachter het glas de intocht konden volgen.
 
Piratenpieten
Vele honderden kinderen hadden hun ouders meegekregen naar het feestelijke welkom. Tegen de hekken gedrukt hadden zij goed zicht op wat komen ging. Een pietendansgroep zorgde dat de stemming er lekker in kwam. Exact op tijd verscheen ginds aan de horizon een stoomboot. Maar ook een speedboot met een drietal piratenpieten kwam met hoge snelheid voorbij. Als dat maar goed ging…
 
Op de 'Pakjesboot 5' wel pieten maar geen Klaas. Tot tot opluchting van velen, die mogelijk dachten dat hij gekidnapt was door de piraten, kwam hij enkele minuten later met de '2' aanzetten. Zwaaiend stond hij op het dek, zijn lachende knechten om hem heen en de wimpels heen en weer waaiend.
 
Wat volgde was een heel verhaal waarbij de piratenpieten het geld van sinterklaas en de ambtsketting van de burgemeester stalen, agenten er achteraan moesten en ze via een achtervolging op de molen en in het gemeentehuis uiteindelijk in de kladden werden gegrepen.
 
Sleutel
Het geduld van de ouders werd vooral in het gemeentehuis danig op de proef gesteld. Sinterklaas en zijn gevolg namen ruim de tijd voor hun wandeling door de Zijdstraat waardoor de intocht een middagvullend programma werd. Kinderburgemeester Sophie van Raaphorst sinterklaas overhandigde de sleutel van 'alle huizen in Aalsmeer', zodat de pieten niet meer door de schoorstenen hoeven. “Dat is mooi, daar zouden ze alleen maar zwart van worden,” aldus sinterklaas die plechtig beloofde geen misbruik van die sleutel te zullen maken.
 
Ruim 400 kilo pepernoten en honderden mandarijnen lichter werd het bijna drie uur durende feest afgesloten. Ook kregen de kinderen nog een handig notitieblokje mee waar ze hun verlangens op kunnen noteren.

Foto's Arjen Vos (zie ook de gallery)

Eén reactie

  1. Groot feest voor de kinderen in de Gemeente Aalsmeer.
    Organisatie jullie maken er jaarlijks een mooi feest van !!

    TOP !!!
    GR Jacques,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel