Koning steekt Triade hart onder de riem

Door: Arjen Vos. Vanmiddag bracht koning Willem Alexander een bezoek aan IKC Triade. Tot het allerlaatste moment moest het stil gehouden worden, slechts een enkeling van het personeel was ervan op de hoogte. Ouders die hun kinderen uit school haalden, troffen uitgelaten kroost en konden nauwelijks geloven dat de Koninklijke Hoogheid nog in het schoolgebouw aanwezig was. Totdat ze gewezen werden op de blauwe Audi met het AA-kenteken op de parkeerplaats.

Om half twee arriveerde de koning nog in relatieve stilte en van een bliksembezoek was bepaald geen sprake. Hij nam alle tijd om met het team en leerlingen in gesprek te gaan en vertrok ruim anderhalf uur later. Veel ouders en zelfs grootouders die er inmiddels lucht van hadden gekregen, waren op het nieuwtje afgekomen en verzamelden zich voor de ingang van de school. Luid gejubel toen de deur eindelijk open ging en de koning zich breed lachend en ellebogen uitdelend liet zien. Nog even nam hij de tijd om met de kinderen op de foto te gaan, maakte wat grapjes, zwaaide naar de aanwezigen en vertrok.

De aanleiding van het koninklijke bezoek was dat de koning graag de scholen in het algemeen en Triade in het bijzonder een hart onder de riem wilde steken in deze tijd van corona. Vooral omdat er zoveel regelgeving op de basisscholen af komt, zo liet directeur Laura van Rossum weten. “Voor onze school was dit bezoek echt een kers op de taart.”

Wat planning betreft kwam het bezoek precies op tijd. De basisscholen in Nederland kregen deze week te horen dat ze een week eerder kerstvakantie krijgen om de Omikronvariant minder gelegenheid te geven zich te verspreiden. Daarom had Triade vandaag ook de laatste schooldag van het jaar. Was het bezoek volgende week gepland, had IKC Triade pech gehad.

Foto’s Arjen Vos. zie ook de gallery onder de advertentie van Bakkerij Vooges.

 

Lees vorig bericht

Sfeervolle blikvanger langs Aalsmeerderweg

Lees volgend bericht

Starre houding AA staat gratis koffie in de weg


2 Reacties

  • Arjen wat was je weer supersnel met het nieuws dat Willem Alexander de triade bezocht, geweldig petje af hoor

  • De koning kwam bij mij in de klas (groep 8 ikc triade) en kwam wat vragen stellen aan ons hele aardige man!

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *