Kom in de Kas in teken van ‘Groene Liefde’

Foto archief AV/Arjen Vos

Door: redactie. Zaterdag 1 april gaan landelijk maar ook in Kudelstaart de deuren weer open voor de 45e editie van Kom in de Kas. Het tuinbouwevenement staat dit jaar in het teken van Groene Liefde waarmee de liefde voor elkaar wordt uitgedrukt maar ook voor de sector, de kweker en voor de producten uit de kas. Bij zes tuinders aan de Mijnsherenweg, Hoofdweg en Achterweg kan een kijkje worden genomen.

Bij de deelnemende bedrijven zijn uiteenlopende teelten te zien. Bij Zuurbier aan de Mijnsherenweg staan de tuinrozen centraal, verderop bij Ubink de cactussen en succulenten, Van Klaveren Plant aan de Hoofdweg heeft kassen vol hortensia’s en een verwarming op basis van warmte- en koudeopslag. HilverdaFlorist aan de Achterweg kan de nieuwbouw laten zien die is ingericht met de nieuwste technieken voor de klimaatbeheersing maar ook op het gebied van inrichting en intern transport. Hartog Palmen, eveneens aan de Achterweg gelegen, is maximaal bezig met energie besparen met behulp van slimme machines. Tot slot is er bij Olij Trading in het duurzame bedrijfsgebouw onder meer te zien hoe potanjers gekweekt worden.

Activiteiten
Uiteraard staat de kweker klaar om alle vragen te beantwoorden. Hoe de producten worden gekweekt, maar ook waar de producten naar toe gaan en hoe ze worden gebruikt. Er worden deze dag diverse activiteiten voor jong en oud georganiseerd.

De openingstijden zijn van 09:00 tot 16:00 uur. Parkeren kan bij de deelnemende bedrijven maar gestimuleerd wordt om op de fiets te komen. Kom in de Kas is gratis en wordt mede mogelijk gemaakt door Glastuinbouw Nederland, GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Plantion en Interpolis.

 

Eén reactie

  1. En vergeet niet dat Yuverta MBO Aalsmeer aanwezig zal zijn voor het promoten van een opleiding die leidt tot prachtige banen de teelt en handel. Kom jezelf informeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin