Knallend en plonzend het nieuwe jaar in

(Foto: Jaap Maars)

Door: redactie. Nieuw jaar, nieuwe kansen. Medewerkers en bestuur van AalsmeerVandaag wensen u het allerbeste toe in 2024.

Op het Greenpark vond het, inmiddels jaarlijkse, carbidschieten plaats. Dit jaar iets verder op het terrein vanwege de leegstaande loodsen die hier onlangs gebouwd zijn. De apparatuur was nog groter en indrukwekkender dan voorgaande jaren en de knallen waren dan ook navenant. De hechte vriendengroep die het jaarlijkse feestje organiseert met onder andere geluidsapparatuur en een kratje pils hadden er weer duidelijk veel plezier in.Bij tuincentrum Het Oosten liepen de oliebollen als gesmeerd. Op de laatste dag van het jaar kon er uitsluitend afgehaald worden tot 16 uur. Het was een komen en gaan bij de kraam.

Nieuwjaarsplons
Hoewel het iedereen vrij staat om op elke plek en elk moment een nieuwjaarsplons dan wel duik te nemen zijn er in elk geval twee georganiseerde evenementen om het nieuwe jaar nat en fris te beginnen. Om elf uur begint de samenkomst en warming-up op het Surfeiland bij de Surfschool, in de middag om half twee kan er in het zwemwater van het Oosterbad gesprongen worden. Wie er geen genoeg van kan krijgen heeft dus tweemaal de gelegenheid voor een frisse start. Uiteraard volgen verslag en foto’s…

(Meer foto’s van Jaap Maars in de gallery onder de advertentie)

11 reacties

 1. Wessel, Zeker wil ik volgend jaar komen kijken. Maar wel op voorwaarde dat jij de plaats van de bal inneemt.

 2. Dat de jongens van het zichzelf genoemde ”Proost Aalsmeer” zelf niet kunnen nadenken is wel duidelijk.

  Wij, Proost Aalsmeer, zagen deze jongens afgelopen jaar al varen met hun shirts aan, een eigen originele naam verzinnen is blijkbaar moeilijk voor ze.

  Met vriendelijke groet,
  Proost Aalsmeer (pramenrace team sinds 2016)

 3. Ik merk dat mijn reactie voor wat beroering heeft gezorgd, wat niet mijn bedoeling was. Daarom nodig ik iedereen graag uit om volgend jaar bij ons te komen kijken. Laten we samen genieten van een hapje en een drankje en er een geweldig feest van maken.

 4. @zorn: Ja snap ik, had ook gekund maar dan komt het vaak niet meer aan in onze afglijdende polariserende maatschappij 😅.

  Waarin sowieso normale beschaafde communicatie vaak ingewikkeld en ver te zoeken is, een groot gebrek aan goede voorbeelden (aangezien de meeste mensen zelf niet meer kunnen nadenken, geen eigen aandeel in situaties zien én ook nog conflict vermijdend zijn) én dan hebben we tegenwoordig ook nog het ‘Open Riool’ oftewel internet om een ieders ongenoegen en frustratie op een geheel achterlijke wijze te plaatsen (vaak vol met spelfouten) bij of over anderen terwijl die mensen vaak geen enkel stukje zelfinzicht hebben.

  Maar goed dat is weer een héél ander verhaal haha! Fijn weekend ✌🏻👋🏻🙃

  Beschaafd Nederlands schrijven en spreken werkt alleen als de ontvangers de boodschap ook kunnen ontvangen 🤗(dat wil niet zeggen dat je niet anders mag denken)! Anders moet je de taal aanpassen op het niveau van de gesprekspartner(s). Zou de overheid ook eens moeten doen 😉

 5. Simone, ik had zelf een iets andere woordkeuze gebruikt, maar ben het volledig met je eens.

 6. Doe die mooie traditie dan lekker in je eigen achtertuin (@Wessel-lid proost Aalsmeer)….wat een kansloze K.U.T.- mensen (Kwalitatief Uitermate Teleurstellende) heb je toch in dit land/op deze wereld!!!! En voor al die crack idioten met hun cobra bommen. Bij elke grote cobra knal hoop ik zo dat degene die het aansteekt…..BOEM …want dat willen ze toch….!!! Helemaal klaar met dat graf-tering-tyfus geknal!!!
  Als het nou één dag in het jaar was, maar dat is het niet….geen respect voor dier&natuur, geen respect voor omwonenden en ook helemaal geen respect meer voor elkaar…lekker bezig NL!!!

  En @ Wessel: de mond snoeren kan altijd nog het is net wat je uitlokt 🤗!! Met je “onze gemeenschap staat sterk in deze traditie”…het is helemaal geen Aalsmeerse traditie..dus houd op met je gezwets. Categorie Kansloos dit…

 7. Wij gaan absoluut niet stoppen met carbid schieten, integendeel! We zijn van plan deze prachtige traditie nog grootser te maken. Laat de tegenstanders maar klagen, wij zullen het nieuwe jaar inluiden met nog luidere knallen en meer plezier dan ooit tevoren. Onze gemeenschap staat sterk in deze traditie en we laten ons de mond niet snoeren. We zetten onze feestelijke activiteiten voort en verwelkomen 2024 met een daverende klap en onvergetelijk spektakel. Klaar voor een knallend nieuwjaar!

 8. Hebben we met Schiphol nog niet genoeg lawaaioverlast… Snel kappen met die onzin!

 9. Wat jammer dat de traditie van carbidschieten is overgewaaid uit het oosten van het land. Rond de Westeinderplassen werd er enorm geknald waarbij ik de trillingen van de luchtdruk in m’n ark kon voelen. Hond en kat de hele dag trillend als een rietje onder het bed. Dat heeft waarschijnlijk voor veel dieren gegolden. Is dit nu echt een traditie waar we blij mee moeten zijn? Ik hoop dat de betrokken mensen daar over na willen denken.

 10. Wat een mooie traditie, en hopelijk nog veel jaren doorgaan! Gave groep gasten bij elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin