Kloosterhof weer van deze tijd

Managementteam bestaande uit Ruth van Dam, Ralph van der Pol en Ingrid Vonk verzorgt de opening

Door: Arjen Vos. Met een compleet vernieuwde lobby, entree en salon is zorgcentrum ’t Kloosterhof helemaal klaar voor de toekomst. “Een bijzonder moment voor ons allemaal,” noemde manager Ralph van der Pol de opening afgelopen woensdagmiddag.

Het was een feestdag voor bewoners, personeel, vrijwilligers en omwonenden. Tijdens verschillende samenkomsten die dag werd de opening van de nieuwe aanbouw gevierd. In de ochtend taart voor de bewoners en in de middag een borrel voor de vrijwilligers en medewerlers. Degenen die de bouw gerealiseerd hadden zoals de werkers van Kernbouw en architect Wim Kristel werd alle lof toegezwaaid en bedankt met ieder een meter bier. Ze mochten trots zijn op de geklaarde klus.

Volgens Van der Pol hadden ze met vakmanschap en oog voor detail een een transformatie gerealiseerd die niet alleen fysiek maar ook emotioneel van groot belang is. “De nieuwbouw vormt een warm welkom voor iedereen die hier binnenkomt, woont en werkt. Laten we deze ruimte vullen met warmte, zorg en liefde voor onze bewoners,” aldus de manager die daarna samen met teamgenoten Ingrid Vonk en Ruth van Dam het lint doorknipte waarmee de opening officieel gemaakt werd. De zes jaar die het had gekost van plan tot realisatie was best een lange tijd geweest maar nu het uiteindelijk zover is, was dat snel vergeten.

De riante entree

Lucht en licht
Wie nu binnenkomt, zal versteld staan van de ruimte die de entree uitstraalt. Niet meer dat benauwde halletje met de kleine balie die het meer dan vijftig jaar heeft volgehouden maar een riante open aanblik die lucht en licht geeft. Opvallend is niet alleen de warme goudkleurige vloer die de hele nieuwbouw beslaat maar ook het terras met zitjes langs de straat en om het hoekje langs het grasveld.

Omgeving
’t Kloosterhof presenteerde zich deze dag als moderne huisvesting voor hulpbehoevende ouderen en liet tegelijk met nadruk weten dat het ook echt een zorgcentrum voor de omgeving is. Buurtbewoners zijn elke dag welkom om de brasserie te bezoeken voor koffie, aanspraak of een maaltijd en er is mogelijkheid deel te nemen aan de dagbesteding.

(Foto’s Arjen Vos, zie ook de gallery onder de advertentie van Antenna)

 

2 reacties

  1. Beste Peter,

    Momenteel hebben we geen vacature openstaan voor kok.

    Bij ‘t Kloosterhof kunnen wij altijd nieuwe aanwinsten voor onze verschillende teams gebruiken! Kijk bij onze vacatures.

    Ben jij een gediplomeerd verzorgende of verpleegkundige en staat jouw gewenste vacature er niet bij?
    Stuur dan een open sollicitatie naar ons of informeer naar de mogelijkheden. Je kan jouw korte motivatie en CV sturen naar recruitment@zorgcentra-meerlanden.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin