Klanten opgelucht: iconische taart blijft toch

Jasper Engel met dochter Julie

Door: Arjen Vos. Grote consternatie deze week toen Jasper Engel van Bakkerij Vooges bekend maakte dat het alom geprezen en gewaardeerde bosvruchtentaartje uit het assortiment gehaald zou worden. Vanwege een grondstoffenprobleem kon de lekkernij niet meer voor een schappelijke prijs gemaakt worden waardoor besloten werd tot het schrappen van de taart. Maar… als afscheid werd het taartje vandaag en morgen voor een speciale prijs van €7,95 aangeboden. En klanten mochten ideeën voor een nieuwe alternatieve taart aandragen.

Die alternatieven kwamen er niet. Wat wel kwam was een stortvloed aan reacties op zowel de sociale media als in de winkel. “We zijn platgebeld en -geappt door heel veel klanten en ook in de winkel werden onze medewerkers er continu over aangesproken,” vertelt Jasper Engel, “iedereen was zeer verontwaardigd dat juist deze taart uit het assortiment gehaald werd. Zo’n lekker taartje voor zo’n prijs. Dat begreep niemand. ‘Maak hem dan maar wat duurder’, zeiden ze.”

Chocoladeletters
Uiteindelijk werd het de mensen wel duidelijk dat het om een 1 aprilgrap ging. Liefhebbers die toch wanhopig naar de winkel spoedden om een laatste exemplaar te scoren, ontdekten de grap doordat in plaats van ‘bosvruchtentaart’ de tekst ‘1 april’ in chocoladeletters op het marsepein was geschreven. “Op zich hadden we met die tekst een meevaller, veel korter dus waren we sneller klaar met schrijven,” aldus Engel. Dat er vele extra taarten gebakken moesten worden om aan de enorme vraag te voldoen, hebben bakker en medewerkers er graag voor over gehad.

Al met al dus een bijzonder spraakmakende actie die meteen een goede graadmeter bleek om de populariteit van een product te testen. Het artikel op AalsmeerVandaag trok bijna 3000 lezers, bij het Facebookbericht erover ging de teller over de 8000 en werden er meer dan 200 opmerkingen achtergelaten. Een schot in de roos. En gelukkig voor alle liefhebbers: de taart blijft.

Foto’s Arjen Vos

2 reacties

  1. Hele goeie grap! We gaan morgen zo’n taartje halen als eerbetoon. Al zo’n 30 jaar zijn wij er gek op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin