Kerstnachtdiensten: keuze genoeg

Vanavond is het kerstavond. Wereldwijd wordt de geboorte van Christus gevierd. Vele kerken besteden op hun eigen wijze aandacht aan dit feest. Vrijwel iedere plaatselijke kerk heeft een kerstnachtdienst. We zetten ze voor het gemak voor u op een rijtje.
 
De kerken hebben het er maar druk mee. Behalve kerstnacht organiseren de kerken ook nog diensten op eerste kerstdag en zelfs zondag (derde kerstdag) staat bij sommige kerken nog in het teken van kerst. Wilt u daar een volledig beeld van; dan verwijzen we u graag door naar de websites van de diverse kerken. We zeggen er wel bij dat niet alle websites even volledig zijn…
 
CAMA
Net als vorig jaar organiseert de Aalsmeerse CAMA Gemeente (ACG) ook dit jaar weer een kerstnachtdienst op het Surfeiland. Van 19.30 tot 20.15 uur worden er liederen gezongen, een korte overdenking gehouden en is er volop gelegenheid voor ontmoeting met elkaar. 
 
“Het surfeiland is de uitgelezen locatie in Aalsmeer voor het organiseren van evenementen, dus waarom houden we daar geen kerstnachtdienst?” was vorig jaar de gedachte van voorganger Jan Martijn Abrahamse. De opkomst was groot en de reacties positief. Vandaar dat de kerstnachtdienst op deze plek in de reprise gaat.
 
Open Hofkerk
In de Open Hofkerk is het dubbel feest. Om 18.30 uur wordt er een kinderkerstfeest gehouden met als thema ‘Wat is jouw wens?’ De collecte is heel toepasselijk voor de stichting ‘Make a Wish’. De organisatie hoopt dat ‘allen tezamen komen’ in deze dienst. Na afloop kunnen kinderen buiten een ritje op een ezel maken.
 
Voor de liefhebbers van een ‘latertje’ is er onder hetzelfde dak vanaf 22 uur een kerstnachtdienst met de Loraine Gospel Singers. Na afloop staat er glühwein en chocomel klaar op het kerkplein.
 
Dorpskerk en Oosterkerk
De Dorpskerk heeft de kerstnachtdienst om 21.30, de Oosterkerk om 22 uur. Thema is ‘Waar sta jij in de stal?’ In Oost is om 18.30 uur ook een kinderkerstfeest waarvoor alle generaties worden uitgenodigd. Hier wordt het kinderkerstfeest in de vorm van een musical gegoten met als titel ‘Kerst heeft de toekomst’.
 
Lijnbaankerk
De Lijnbaankerk heeft een kinderkerstfeest om 19 uur. Over de inhoud hiervan wordt op de website van de kerk weinig prijsgegeven.
 
Doopsgezinde kerk
In de Doopsgezinde kerk wordt volgens de website om 16.30 en 20.30 uur een kerstwijding van stichting De Binding gehouden. Onbekend is wat daarvan precies de inhoud is en voor wie het bedoeld is.
 
Karmelparochie
Ook de Karmelparochie blinkt niet uit in informatievoorziening. De website maakt geen melding van een kerstviering.
 
St. Jan Geboorte
Dan naar Kudelstaart. De St. Jan Geboorte pakt lekker uit met kerst en gooit er drie vieringen tegenaan. Om 17 uur is het ‘Kindje Wiegen’ met medewerking van het eigen ‘Kinderkoor’. Datzelfde koor krijgt nauwelijks de tijd om de keeltjes te smeren, want om 19 uur moeten ze weer aan de bak tijdens de 'Dopviering'. Om 21 uur is de eucharistieviering. Die wordt muzikaal opgeluisterd door het ‘D/H-koor’
 
Alphakerk
Naast de roomskatholieke kerk staat het Dorpshuis. Elke zondag houdt hier de Alphakerk zijn samenkomsten. Over een kerstnachtdienst wordt, althans op de website, niet gerept. 
 
De Spil
Ongeveer een kilometer verderop vinden we De Spil van de Samen Op Weg-gemeente. Daar wordt om 22 uur de kerstnachtdienst gehouden. Veel meer is er niet over bekend dan dat er over een ‘Hemelse Boodschapper’ wordt gesproken.
 
LEG
Een paar honderd meter buiten de gemeentegrens van aalsmeer treffen we de Levend Evangelie Gemeente. Voor het gemak en om de keuzemogelijkheden compleet te maken, nemen we die kerk ook op deze plaats mee. De kerstnachtdienst begint hier om 21 uur.
 
Het belooft volgens de website een afwisselende avond te worden waarop bekende kerstliederen klinken en de dansgroep ‘Arts Factory’ optreedt. Bovendien is er een kerstboodshap door Martijn Piet. Na afloop is er een gezellig samenzijn met kerstmuziek en warme chocolademelk.
 
Foto: de kerstnachtdienst op het Surfeiland vorig jaar. (Foto AV-archief)
 
                                                  – advertentie –
 

 

3 reacties

  1. In de St. Jan Geboortekerk in Kudelstaart is eerste kerstdag om 10.00 uur een kerkdienst met zang van het gelegenheidskoor.

  2. Kerstvieringen in De Spil Kudelstaart. Kerstnachtdienst om 22.00 uur. Vanaf 21.00 uur is er inloop met koffie, thee en krentenbrood. De dienst is een samenspel van oude en nieuwe klanken. Bekende kerstliederen, begeleid door een eigen gelegenheidscombo, maar ook popmuziek zal te horen zijn. Maar hoogtepunt is vooral dé hemelse boodschapper: de Ster van Bethlehem. Deze kerkdienst zal vooral gericht zijn op mensen (met name ook: jongeren) die niet zo vaak (meer) in de kerk komen. Dus: nodig hen uit en vraag ze mee. Hopelijk zullen ze zich helemaal thuis voelen: bij onze HEER in de kribbe. Eerste kerstdag hebben we om 10.00 uur dienst met als thema ‘Geschenk uit de hemel’. De speciale medewerking van een afvaardiging van het koor Davanti. Kwaliteit dus! Ook de kinderen en leiding van de kindernevendienst hebben een belangrijk aandeel. Tweede kerstdag is er om 09.30 uur een kerstontbijt waarna om 10.30 uur de wervelende kerstmusical ‘De herberg zit vol’ wordt opgevoerd door als musicalsterren acterende (jonge)gemeenteleden. Iedereen weet dat dit weer een feest voor jong en oud belooft te worden. Zie ook het artikel in de Nieuwe Meerbode op pagina 2.

  3. Meer gegevens over het kinderkerstfeest in de Lijnbaankerk. Kerstbomenwedstrijd in de Lijnbaanstraat. Kerstavond 24 december begint er om 19.00 uur een musical voor en door kinderen in de Lijnbaankerk. De musical gaat over een kerstbomenwedstrijd in de Lijnbaanstraat. Er ontstaat een competitie tussen de verschillende bewoners, waardoor de kerstgedachte in het gedrang komt. Hoe dat afloopt… Er worden ook kinderkerstliedjes gezongen. Iedereen is van harte welkom! Aansluitend is er warme chocomel en glühwein op het kerkplein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel