Kerstbomenbrand nog niet zeker

Terwijl er deze middag al her en der in Aalsmeer en Kudelstaart kerstbomen worden ingeleverd, is nog allerminst zeker hoe deze straks vernietigd gaan worden. Gaan ze in rook op of worden het toch snippers? 
 
Het plan om de bomen te verbranden is aanwezig, het hangt echter van de weersomstandigheden af of het daadwerkelijk door kan gaan. Donderdagmiddag neemt de brandweer een definitief besluit.
 
Stommeerkade
De brandweer heeft zorgvuldig gekeken naar de beste plek voor het vuur. De voorkeur was 'ergens' in Greenpark maar van de ongeveer zes locaties werden er evenzoveel door de gemeente afgewezen. Dat zegt 'buitengewoon vrijwilliger' Rob Pommerel. Als oud-brandweerman is hij betrokken bij de organisatie van het spektakel.
 
“Van projectontwikkelaar Van Luling kregen we het terrein onder aan de Stommeerkade toegewezen. Daar verleende de gemeente wel een vergunning voor.”
 
Vliegvuur
Gezien de weersverwachting voor de komende dagen houdt de brandweer echter een slag om de arm. “Het ziet er naar uit dat het flink gaat waaien. Als de windkracht boven de zes uitkomt, blazen we het af. We verwachten een brandstapel met zo'n 1500 bomen, dat levert met storm te veel vliegvuur op. We kunnen wel iets tegen houden, maar het moet verantwoord blijven,” aldus Pommerel. Hij zal morgenmiddag om zes uur een 'go' of 'no go' geven.
 
Op de dijk
Mocht het feest doorgaan, dan is het de bedoeling dat de toeschouwers het spektakel vanaf het Bielzenpad op de voormalige spoordijk bekijken. Het lager gelegen terrein is niet geschikt om een grote mensenmassa te herbergen.
 
Ook wordt geadviseerd om lopend of met de fiets te komen. Parkeerruimte voor auto's is niet voorhanden.
 
Foto's: Binnen een uur waren er al zo'n 40 bomen ingeleverd bij de J.P.Thijsselaan.
Het landje van Van Luling onderaan de Stommeerkade is tamelijk drassig. Toeschouwers zullen daarom op de dijk moeten blijven. Als het doorgaat… Foto's Arjen Vos (AV)

Eén reactie

  1. Wat kan de reden geweest zijn om dit niet op terrein Greenpark te organiseren? – er is meer dan genoeg gelegenheid voor parkeren; – er is meer dan ruimte genoeg voor toeschouwers; – toeschouwers staan gelijkvloers; – je staat veel verder af van de bewoonde wereld; – geen overlast verkeer; – makkelijk door de brandweer onder controle te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel