Kaagbaan weer in gebruik, Aalsmeer blij

Vanmiddag om 17.20 uur is de Kaagbaan weer in gebruik genomen. Dat meldt de website Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS). Er wordt niet bij vermeld of de tegelcolumn van Helma Persoon, vandaag op AalsmeerVandaag, Schiphol heeft doen besluiten Aalsmeer weer meer met rust te laten.

Het was bar en boos de afgelopen weken. De aanleg van een nieuwe taxibaan bij de Kaagbaan, begin juni door BAS aangekondigd, heeft voor Aalsmeer en Kudelstaart de 'nodige' vlieghinder opgeleverd. Want de Kaagbaan moest dicht of was maar beperkt open. De taxibaan is in twee fases aangelegd. Met name de tweede fase, die op 25 augustus begon, pakte voor Aalsmeer slecht uit.

Hinder in heel Aalsmeer
Onder de vliegherrie hadden veel bewoners, ook op plaatsen waar normaal nauwelijks overlast is, te lijden. Zeker wanneer de Kaagbaan geheel buiten gebruik was, zoals de afgelopen veertien dagen.

BAS wist gisteren nog niet te melden dat het leed vandaag geleden zou zijn, al werd wel die verwachting uitgesproken. Maar vanmiddag was het zover. Slechts één dag later dan BAS begin juni aangaf.

● Geïnteresseerd in de vliegbewegingen rond Schiphol op dit moment? Klik hier

Eén reactie

  1. Heeft BAS zich vergist met hun melding over de ingebruikname van de Kaagbaan 27-9 rond 17.20 uur? En is de taxibaan bij de Kaagbaan nog niet klaar? Wij kunnen namelijk het verschil niet merken vandaag (zondag 28-9) wat betreft de starts boven onze woning. Het is niet normaal meer wat er vanaf vanmorgen vroeg over je heen dendert, je krijgt geen ogenblik rust. Maar de oorzaak zal wel weer zijn de wind, zijwind, slecht zicht, bewolking, nevel enz. enz. I toch niet te controleren voor de gewone burger?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel