Jubilerende Kunstroute pakt uit

Door: redactie. De Kunstroute Aalsmeer in het derde weekend van september is het jaarlijkse hoogtepunt voor kunstenaars, kunstliefhebbers en gezelligheidszoekers. Dit jaar vindt deze plaats op zaterdag 16 en zondag 17 september. Heugelijk feit: het is de 25e editie. Een heel weekend lang kunnen bezoekers zich laven aan beeldende kunst, muziek, poëzie en heel veel gezelligheid.

Achter de schermen wordt door de vrijwilligers van stichting KCA al een tijdje hard gewerkt zodat de ruim 80 deelnemende kunstenaars hun werk op negentien locaties kunnen tonen.

Jong talent
Liefhebbers van poëzie komen aan hun trekken in de Gedichtentuin op het Boomkwekerskerkhof. In het Flower Art Museum is er een kunstbeurs, Nature Art Fair. In het Oude Raadhuis is de bijzondere overzichtstentoonstelling Ode aan Toon de Haas & Adri Markus te zien. Jonge talentvolle kunstenaars tonen hun werk in Club/Muziekcentrum N201 en er zijn live optredens van diverse jonge bands.

‘Toon en Adri’ in het Oude Raadhuis

Nieuwe locaties
Naast de vertrouwde Kunstroute locaties zijn er ook nieuwe locaties te bezoeken. Zo opent de Creatieve Broedplaats De Hoeksteen in de voormalige basisschool in de Ophelialaan zijn deuren. Hier is veel kunst te zien, is er live muziek en wordt een terras ingericht. Ook Kinderboerderij Boerenvreugd – die haar 35e verjaardag viert – is van de partij, met kinderkunst.

Gezichten van Aalsmeer
Het community kunstproject ‘Gezichten van Aalsmeer’ geeft op diverse locaties een beeld van hedendaagse Aalsmeerders en bij de Kunstploeg op de Uiterweg kan worden aangeschoven bij een workshop ‘zelfportret tekenen’. Alle gemaakte portretten worden toegevoegd aan het kunstproject. In de Historische Tuin en bij Jachthaven Otto is er live muziek en kan er net als bij menig andere locatie op een terrasje worden plaatsgenomen voor een versnapering. In de Pop-Up art Store in De Oude Veiling zijn kunstcadeautjes te koop.

Selfie-project De Kunstploeg 2015

Kunstveiling voor Saskia
Een nieuw element van de Kunstroute Aalsmeer is de Kunstveiling bij Jachthaven Otto waarvan de organisatie hoopt dat het een jaarlijks terugkerend onderdeel wordt. Deelnemende kunstenaars stellen kunstwerken beschikbaar en het publiek kan die voor gunstige prijzen bemachtigen. De opbrengst gaat naar een goed doel. Dit jaar is dat de crowdfunding actie voor Saskia Veenswijk: ‘Send Sas Down Under to Get Back Up Again’.

Digitale catalogus
Alle locaties, kunstenaars en activiteiten zijn weer vooraf te bekijken in de digitale catalogus op kunstrouteaalsmeer.nl waar op moment van schrijven nog aan gewerkt wordt. Op de sociale media zijn previews van de locaties te zien.

Opening
De feestelijke opening vindt plaats op zaterdag 16 september om 11 uur in de loods van Jachthaven Otto. Iedereen is welkom. Alle locaties van de Kunstroute zijn deze dagen tussen 12 en 17 uur gratis te bezoeken.

(Foto’s archief AV)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin